Site icon hockeystaden.se

Det stora säsongstipset- Plats 12

Att tippa serier i idrott kan vara något av det svåraste som finns. Allt kan hända. Spelare som inte levererar som förväntat, nyckelpjäser som skadas med lång frånvaro som följd och en massa andra faktorer som kan tänkas spela in.

Men jag gör ett försök att tippa Hockeyettan säsongen 2016/2017.

Här har ni de lag jag tror kommer hamna på plats tolv.

Hockeyettan norra

Brunflo IK.

Har åkt hiss mellan ettan och tvåan ett bra tag nu, både av sportsliga och ekonomiska skäl. ”Saved in relegation” förra säsongen och jag tror tyvärr klubben får förlita sig på kvalserien även denna säsong.

Har tappat sina två bästa poänggörare i Emil Magnusson (Östersund) och Nick Olesen (Fredrikshavn) och det är kännbart.

Som ersättare hämtar man in ett gäng från Östersunds J20-lag och tre spelare från franska tredjeligan. Pontus Dünesius ansluter från Östersunds IK och det är ett starkt nyförvärv. Dünesius har gjort över 200 poäng åtta säsonger i Hockeyettan och borde vara god för 30-40 poäng i Brunflotröjan.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12. Brunflo IK

Hockeyettan östra

IFK Tumba.

Har drabbats av tunga spelartapp från fjolårssäsongens framgångar i division två. Poängmakarna Christian Pettersson (Boden) och Christopher Usov (Haninge) har lämnat och dessa har man hittills inte lyckats ersätta. Det blir en kamp i botten för Tumba.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12. IFK Tumba

Hockeyettan västra

Surahammars IF.

Kom sist i både västra grundserien och vårserien förra säsongen. Lyckades dock rädda sig kvar i Hockeyettan via kvalserien, som man gick igenom obesegrade. Mycket tack vare ett koppel med inlånade spelare som såg till att bredda truppen.

Till kommande säsong tappar laget målvakten Simon S:t Cyr (Enköping) som stred tappert i kassen förra säsongen och gjorde sitt för att hålla nere siffrorna i ett lag som i snitt förlorade skottstatistiken med 27-38. Ersätter gör Anders Olsson (Västerås J20) och Emil Rasmussen som gjorde bra ifrån sig kvalserien. För Surahammar är det bara att hoppas på att någon av dessa kan fylla ut flyktade S:t Cyrs skor. Jag tycker nämligen inte att det i övriga lagdelar ser bättre ut än förra säsongen. På backsidan har man gjort en del tapp och ersatt med spelare från Superelit/division 2. Framåt tappar man poängkungen Petter Mattsson (Enköping), men tvåan Niklas Åberg stannar och från Härnösand ansluter Mattias Arnmark som stod för 30 poäng under förra säsongen. Dessutom meddelade veteranen Jarno Pikkarainen i början av augusti att han kör vidare en säsong till. Han blir viktig med sin rutin. Frågan är om det räcker?

Tränaren Joakim Lundholm har en inspirerande uppgift framför sig för att höja detta laget över det negativa kvalstrecket.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12. Surahammars IF

Hockeyettan södra

Varberg HK.

Sommaren har mest handlat om negativa skriverier som handlat om klubbens dåliga ekonomi. Skriverierna tilltog till nästan orkanstyrka när det för 10 dar sedan blev känt att klubbens interimstyrelse bett spelarna att gå med på en lönesänkning med 70%. Något spelarna inte var så pigga på.

Mycket är oklart i skrivandets stund om vilka spelare som kommer representera laget och vem som ska träna dem. Skicklige coachen Jonas Johnson hoppade ju av i samband med lönesänkningsfrågan kom.

Om Varberg ens kommer till spel (Råder vissa frågetecken kring detta) har det varit för tunga spelartapp och turbulens runt omkring för att jag ska tro att annat än en sistaplats i serien ska vara rimlig.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12. Varberg HK

Exit mobile version