Site icon hockeystaden.se

Soppan

Trots att det är fredag bjuder jag er nu nedan på två aktuella soppor.

Ni har säkert hört och läst om storyn flertalet gånger nu under det senaste dygnet. Om hur Hockeyallsvenskan uttryckt sitt missnöje om Västerviks Joakim Englunds bloggande för vt.se. Detta renderade i att Joakim Englund skrev detta inlägg där han bland annat ger beskedet att han kommer ”sticka ut” betydligt mer sällan i framtiden i sina krönikor.

Fullt förståeligt. Nu verkar det dock som om han kanske kan få fortsätta blogga på i samma offensiva stil, då höjdare inom Hockeyallsvenskan gått ut med ”Att man inte alls känner till vad saken handlar om”. Typ så. Vi får se hur det hela slutar.

Jag tillhör de som läst Joakim Englunds blogg med jämna (och ojämna) mellanrum de senaste åren och jag har uppskattat den bigtime. Englund räds inte för att sticka ut hakan och dessutom skicka på motståndarna syrliga gliringar. Jag är långt ifrån (enormt långt ifrån) ensam om att uppskatta hans texter och hela den här storyn har verkligen visat det när det stora flertalet kommit rusande till Englunds försvar på sociala medier. Däribland jag.

Jag tycker nämligen att sådana här inslag behövs inom sporten ishockey. Vi matas av trötta klyschor i var och varannan intervju och de spelare som bryter det mönstret ger oss vid sidan av en extra krydda i tillvaron. Jag har faktiskt länge undrat varför det inte är fler än Joakim Englund i Hockeyettan (Västervik är ju uppflyttade till Hockeyallsvenskan till kommande säsong) som beretts plats i sin hemmaorts lokaltidning. Det är ju öppet mål känner jag på något sätt och jag tror faktiskt inte att det är lokaltidningarna/sajterna som står i vägen (I vissa fall kan det vara så, något jag själv fått uppleva), utan jag lutar nog mer åt att det kan vara klubbarna som inte vill. Menar: Det kan ju vara lite riskabelt att släppa en spelare helt fri med sina åsikter, gud vet vad han kan avslöja och röra upp för känslor. Men Englund har skött det där bra och jag är fullständigt övertygad om att det finns en stor andel spelare i Hockeyettan som skulle kunna göra ett lika bra jobb. Bra reklam för både klubben och ligan, i det här fallet Hockeyettan som jag inte tror skulle ha några som helst problem med att några av medlemsklubbarnas spelare bjuder fansen på ”det där lilla extra”.

***

Igår informerade Varberg sina spelare om att de är fria att lämna klubben alt. gå med på en kraftig lönesänkning för att råda bot på föreningens ansträngda ekonomiska läge. Jag skulle kunna grotta ner mig i en massa frågor här: Varför detta besked bara några få veckor från seriestart? Varför landar man senaste nyförvärvet (Pontus Engström) bara tre dagar innan mötet med spelartruppen?

Men jag väljer inte att göra det. Istället vill jag fokusera på det faktum att detta kan komma att få konsekvenser för övriga lag i södra Hockeyettan om Varberg väljer att dra sig ur serien. Det ryktas om att det kan bli så på sina håll. Vilket lag från tvåan, utav de som står på tur, skulle välja att hoppa på Hockeyettantåget fem i tolv? Det är inte korpen vi pratar om, utan en liga som blivit allt mer proffsig de senaste åren. Det kräver planering och en stark spelartrupp för att inte rasa ur direkt.

Drar sig Varberg ur och inget lag vill ersätta står vi med en söderserie som ska avgöras på elva lag och ojämna omgångar. Vilket aldrig är bra.

Sen har vi nykomlingarna Hanhals som ska möta landskapskollegan i premiären på hemmaplan. En match de gör reklam för högst upp på sin hemsida och som det säkert har haussats mycket kring bland fansen. Som nu alltså riskerar att inte bli av.

Jag vet inte hur det ser ut med framförhållningen hos övriga klubbar, men jag kan tänka mig att bussar till Varberg är bokade och att de spelare som har jobb, redan nu har begärt ledigt till sitt lags bortamatch där. Sånt där går säkert att lösa, men irritationsmoment som stör.

Jag hoppas Varberg, med styrelsen i spetsen, gör allt i sin makt för att laget ska spela i Hockeyettan kommande säsong. Det kommer bli tufft, extra tufft nu när tränaren Jonas Johnson verkar välja att hoppa av sitt uppdrag. Just Johnsons styrkor som tränare var något jag uppgav som en möjlig plusfaktor för Varberg i mitt kommande säsongstips som kommer rulla ut från och med nästnästa vecka. Nu får jag skriva om det.

Exit mobile version