Site icon hockeystaden.se

Positivt för alla parter

Idag skickade Modo och Örnsköldsviks Hockey ut ett gemensamt pressmeddelande som lät berätta att bägge lagen spelar sina första hemmamatcher säsongen 2016/2017 samma dag i Fjällräven Center. För Modos del är det hemmapremiär mot IK Pantern som gäller och direkt efter den matcher spelar Örnsköldsvik mot Östersund, vilket är hemmalagets seriepremiär. Gemensam biljettförsäljning tillämpas och man ska utan problem kunna se båda matcherna.

Arrangemanget är ett led i ett samarbete mellan klubbarna i Örnsköldsvik som kallas Hockeystad, där förövrigt den gamle landslagscentern Fredrik Warg är utvecklings- och marknadsansvarig.

Jag älskar såna här saker.

För Modo, som ramlade ur SHL i våras i ett gastkramande drama över sju akter mot Leksand, handlar det om att hitta tillbaka till sin identitet där ”grannens grabb” finns på isen istället för trötta importer. Då är det perfekt att bjuda in ”lillebror” till sitt fina hus för att tajta till banden. Dessutom ska Örnsköldsvik utöver premiären spela sju matcher till i Fjällräven Center under grundserien av norra Hockeyettan. Även om de inte lär fylla arenan så kommer de alldeles garanterat höja sitt publiksnitt från grundserien föregående säsong. Garanterat, då det låg på 94 personer i ordinarie hemmahallen, Skyttishallen.

Örnsköldsvik var klara tidigt med sin trupp inför kommande säsong och de ser intressanta ut, helt klart. Dessutom gör det faktum att Modo nästa säsong återfinns endast ett steg upp, Hockeyallsvenskan istället för SHL, att jag tror det finns alla möjligheter i världen att Örnsköldsvik kan få låna bra spelare från Modo under säsongen. Formsvaga eller spelare som är på väg tillbaka efter skada har alla möjligheter i världen att kunna spela igång sig i Hockeyettan under några matcher.

I närtid har vi sett ett sånt här samarbete tidigare. Malmö Redhawks och IK Pantern har under några säsonger haft ett nära samarbete nere i Malmö, och det går ju knappast klaga på utdelningen där då båda lagen har avancerat varsin nivå i seriesystemet. Samma säsong dessutom, då Malmö 2015 tog klivet upp i SHL och IK Pantern tog deras plats i Hockeyallsvenskan genom att gå upp från Hockeyettan.

Jag tror att Modo och Örnsköldsviks Hockey kommer må bra av samarbete och att de har en rolig säsong att se fram mot.

Exit mobile version