Site icon hockeystaden.se

Är han unik i Hockeyettan?

Igår när jag surfade runt på Twitter ramlade jag över användaren @VLThockey, ett konto som tillhör Johan Thalberg. Jag minns honom som en skicklig målvakt i hockeyallsvenska Västerås IK i slutet av 00-talet.

Sen försvann han från målvaktsscenen. Vad jag trodde försvann han även från hockeyn, men ack vad jag bedrog mig. 2010-2012 representerade han Västeråsklubben Syrianska/Armeniska som han var med att spela upp från trean till tvåan. Som forward, och med ett poängfacit på 26 poäng på 22 matcher under de två säsonger han representerade klubben. Skörden av poäng från Thalbergs klubba gav eko högre upp i seriesystemet och våren 2012 gjorde han fyra matcher som forward för Surahammar i Hockeyettan. Två av dessa startade han som center i tredjekedjan, dock poänglös. Poänglös blev han dock inte i kvalet för att stanna i Hockeyettan där han står noterad för en assistpoäng på den enda match han gjorde i kvalserien.

Det unika i sammanhanget är att jag inte kan komma på någon spelare i modern tid (2000-talet. Jag kommer iofs inte på någon innan heller) som har spelat så högt upp i seriesystemet som både målvakt och utespelare. Förutom sina allsvenska matcher i Västerås och Växjö, gjorde Thalberg även fem matcher som målvakt för Enköping i Hockeyettan säsongen 2005/2006 dit han var utlånad som junior från Västerås. Så han har levererat på de flesta fronter i Sveriges bredaste hockeyliga. Jag vet inte om jag drabbats av en släng av att bli lättimponerad, men jag tycker faktiskt att detta är riktigt, riktigt häftigt.

Thalberg avrundade (?) sin spelarkarriär säsongen 2012/2013 med sju matcher för Västerås Ungdom i division tre. Sex poäng blev det där.

Kommer ni på någon som lirat både målvakt och utespelare i Hockeyettan och uppåt i seriesystemet så hojta gärna här i kommentarsfältet eller varför inte på Twitter, @hockeystaden heter jag där.

Exit mobile version