Site icon hockeystaden.se

Talangen kan hamna i Hockeyettan

På sajten Dagens Vimmerby kunde vi häromdagen läsa om att Victor Crus Rydberg tränade med Vimmerby helgen som gick. 21-åringen, som senaste säsongen gjorde tolv poäng för Vita Hästen i Hockeyallsvenskan, säger till sajten att han kan tänka sig spel i Hockeyettan och Vimmerby nästa säsong.

”– Vimmerby är intresserade och det är jag också, annars hade jag inte varit här nu. Vi får se hur det blir, men det känns som ett vettigt alternativ. Vimmerby satsar hårt och de har fått in en hel del duktiga spelare.”

Enligt artikeln tittar Crus Rydberg även på alternativ i Hockeyallsvenskan och utomlands.

Skulle Vimmerby landa honom till nästa säsongs trupp så är det ett statement av guds nåde på att klubben satsar på att leva längre kommande säsong än förra då man inte tog sig vidare till playoff från den södra Allettan.

Jag såg Victor på plats i Kinnarps Arena 2012 när Sveriges U17-landslag mätte sina krafter mot Tjeckien i en 5-nationersturnering och han fastnade på min näthinna efter den matchen då han var riktigt, riktigt bra. Uppenbarligen tyckte New York Islanders samma sak eftersom de draftade honom i 2013 års draft som sitt femteval.

Samma år åkte han över till Nordamerika och spel för Plymouth Whalers i juniorligan OHL. Två säsonger blev det där med 82 poäng som facit på 117 matcher. Det är bra. Dessutom passade han på att göra sju matcher i AHL för Islanders farmargäng Bridgeport. Dock utan poängutdelning där.

Tingsrydsfostrade Crus Rydberg, som gjorde hela 39 poäng på två TV-puckar för Småland, har så grymt mycket hockey i sig. Lyckas Vimmerby knyta till sig honom och han får det att lossna rejält, då kan det nog bli en mäktig säsong för och i Vimmerby.

***

Även om smålänningarna inte lyckas värva Crus Rydberg tycker jag deras lag ser intressant ut. Det har jag nämnt tidigare i detta inlägg. Nu har man dessutom värvat egna produkten Markus Modigs från Almtuna.

Modigs spelade sin juniorhockey i Linköping och gjorde en hel del poäng där. Första seniorsäsongen i Vimmerby producerade han 40 poäng, vilket är bra. Men efter den säsongen har poängproduktionen dalat för varje år, för att landa i fyra poäng säsongen som var i Almtuna och Hockeyallsvenskan. Till hans försvar ska sägas att en nackskada höll honom borta från spel i tre månader. Inte lätt att komma igång efter det.

Precis som i fallet Crus Rydberg, har Modigs ett stort hockeykunnande. Får han ut det nu när han vänder hemåt igen så är han absolut god för 30-40 poäng i Vimmerbytröjan.

Exit mobile version