Site icon hockeystaden.se

”Har du bromsolja i grillerna eller!?”

Om man ska tro på gårdagens tidningsskriverier (och det ska man ju) så verkar det som att Arlanda Wings ridit ur den ekonomiska storm de befunnit sig i. Med rekonstruktion och allt vad det innebär.

Det betyder att flygplatsgänget till nästa säsong fortsatt spelar i Hockeyettan. Vad det verkar.

Nu ska ett nytt sportråd in i klubben, och det är kompetenta herrar det handlar om (varför är det nästan alltid herrar på sådana positioner förövrigt?) med Niklas Wikegård i spetsen. Ni som vill läsa mer om detta kan med fördel läsa detta inlägg signerat Mikael Mjörnberg. Jag tänker nämligen inte fördjupa mig så mycket i själva sportrådet, utan mer Wikegårds intåg.

Jag har alltid gillat den 52-årige lintotten. Sen har jag inte alltid hållit med honom i vad han tyckt och sagt. Men det är en annan femma. Det jag gillar är att han säger det många tänker, men kanske inte alltid våga säga utåt. Han är inte rädd för att kritisera eller ge sig på etablissemanget med välriktade kängor. Kort och gott en åsiktsmaskin som behövs för att röra om i den svenska hockeygrytan.

Det är elva år sedan Wikegård senast, rent sportsligt, aktivt var med i en svensk elitförening. Då coachade han Djurgårdens IF och sedan dess har vi kunnat se och höra honom i TV-rutan när han agerat expert. Vem minns inte hans inlevelse under sista minuten av OS-finalen 2006? Jag minns det kan jag garantera. Såg matchen hemma hos några vänner i Borås och jag överdriver inte när jag säger att jag trampade sönder deras vardagsrumsmatta när jag vankade av och an under den sista perioden mellan Sverige och Finland. Wikegårds skrik och skrän i TV:n hjälpte inte till för att lugna mina nerver kan jag säga.

Jag tycker det är helt rätt av Arlanda Wings att ta in Niklas Wikegård i organisationen. För det första är han ett välkänt namn och det lockar spelare, publik och sponsorer. Jätteviktigt för en liten förening att synas i samma sammanhang som välkända personligheter.

För det andra kommer Wikegård bli en enorm tillgång för spelarutvecklingen i klubben. Dels, om jag har förstått det rätt, kommer han vara ytterst ansvarig i sportrådet och högst involverad i rekrytering av nya spelare. Jag läste också att han ska finnas med på isen med jämna mellanrum. Klart att en spelare som har en liten dålig dag tar i lite extra när Wikegård är med. ”Har du bromsolja i grillerna eller!?” kan nog få de flesta att lägga på ett kol till.

Jag kommer med största intresse följa Arlandas ”silly season”. Kommer givetvis inte bli någon ekonomisk toksatsning från Wings sida just nu. Men jag tror ändå att dom kan locka till sig en hel del intressant på spelarfronten de närmaste veckorna.

Wikegård & CO:s intåg i Hockeyettan och Arlanda kommer bli ytterst intressant att följa.

Exit mobile version