Site icon hockeystaden.se

Blir han den avgörande biten i Allettanpusslet?

Idag släpptes ett nytt avsnitt av podden ”Mjörnbergs Trashtalk” i vilken jag deltar och kommer så göra under kommande avsnitt under vår och sommar. Jag och Mikael Mjörnberg dryftar, diskuterar och analyserar det mesta som rör Hockeyettan. I detta avsnitt avhandlar vi bland annat Hammarbys svårigheter med att locka publik, vilka lag som ligger långt framme med sina trupper inför kommande säsong och vilka lag som borde lägga i en växel till. Men det diskuteras mycket, mycket mer.

Det här var min debut i poddsammanhang och det märks nog på sina ställen. Men samtidigt var det en debut som gav mersmak och jag är redan sjukt taggad för kommande inspelningar. Dagens avsnitt kan med fördel avlyssnas på iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här.

***

Idag presenterade HC Dalen Victor Romfors som ny spelare. Romfors, som efter sin juniortid i moderklubben HV71 huserat i Västervik under två säsonger, vänder alltså hem till Jönköping igen och jag tror att han med det kan blomma ut riktigt ordentligt.

22-åringen var ett flitigt diskuterat namn på diverse HV71-forum och sociala medier när han var junior. Många ville se honom få chansen i klubbens SHL-lag, något man inte kan säga att han fick då han bara står noterad för en match i SHL-sammanhang. Istället blev det Västervik när seniorkarriären tog vid. På ostkusten har Romfors gjort det bra i ett bra lag. 47 poäng på 92 matcher är bra siffror ett topplag där konkurrensen om platserna som producerande spelare är hög.

2010 var HC Dalen ett bottengäng i divison två, men sedan dess har klubben och laget tagit kliv framåt för varje säsong. 2011 och 2012 spelade laget playoff uppåt. 2013 gjorde man ett försök i kvalserien men räckte inte hela vägen. Det gjorde det däremot 2014 när man slutligen tog klivet upp i Hockeyettan med David ”Tuppen” Fredriksson och Victor Wallin som stora härförare. Säsongen 2014/2015 klarade laget målsättningen att hänga kvar och den, sedan några månader avslutade säsongen, var man med i rejset om playoffplatser uppåt länge innan man föll ihop lite mot slutet av säsongen.

Det känns som att nästa kliv för föreningen kommer tas kommande säsong. Sportchefen och huvudtränaren Pelle Gustafsson har fått behålla i stort sett det han ville behålla från fjolårets trupp. Visst, det är ett par tunga tapp i skyttekungen Tor Immo (Troja) och stabile backen Albin Torstensson (Tranås), men in kommer Tobias Jonsson (Vimmerby och Romfors som ersättare till dessa två. Vidare har Dalen förstärkt med bland andra Markus Näslund och Max Örnskog, killar med HV71 som moderklubb som nu varit ute och rört lite på sig och nu väljer att komma hem igen.

Ni som läser den här bloggen vet att jag gillar det här med klubbar som satsar på lokala spelare. Jag har bland annat hyllat Hanhals hemvävda satsning tidigare i detta inlägg och jag noterar, via en snabb blick på Eliteprospects, att HC Dalen i detta nu har 20 spelare under kontrakt. 14 av dessa har HV71 som moderklubb. David Fredriksson har Dalen som moderklubb, men som alla känner till har han ju representerat HV71 han också tidigare under sin karriär med två SM-guld som höjdpunkt.

Av de fem som återstår är det två som representerat HV71 på juniornivå.

Ingredienserna lokal prägel, bra utbildning i HV71, ett genomtänkt träningsupplägg signerat Pelle Gustafsson och välscoutade värvningar tror jag kommer ta Dalen ytterligare ett steg kommande säsong. I tankarna har jag haft med dom i ett spann på tre-fyra lag bakom Kristianstad och Troja i den södra serien. Med värvningen av Victor Romfors tror jag HC Dalen kan ha lagt den sista pusselbiten till att bli ett Allettanlag efter jul.

Exit mobile version