Site icon hockeystaden.se

Silly season-funderingar

Silly season är i full gång och många är de  Hockeyettanlirare som valt att byta klubb eller sajna nytt hos det lag de tillhörde den nyss avslutade säsongen. Men det lär hända mer nu under några veckor framöver, mycket mer.

Mängder med spelare är fortfarande kontraktslösa och den stora majoriteten av dessa lär väl fortsätta hos sina nuvarande klubbar. Sen lär en del försvinna uppåt och neråt i seriehierarkin.

Många spelare har redan lämnat Hockeyettan för spel i Hockeyallsvenskan och det är ju självklart ett superkvitto på att ligan fungerar så som den ska, nämligen att vara en språngbräda för unga killar som vill uppåt i karriären. Stort lycka till till alla er som kritat på kontrakt med klubbar i HA.

Två spelare som jag är fullständigt övertygad om kommer få skriva sin namnteckning på Hockeyallsvenska kontrakt i vår/sommar är de bägge målvakterna Viktor Kokman och Robin Johansson. Kokman var en mycket stor anledning till att Borlänge ytterst oväntat kunde ta sig till kvalserien och han visade att han kan vinna matcher åt sitt lag. Surrades om Leksand både inför och under säsongen som gick, men det blev inget av det. Hans moderklubb heter Vita Hästen och klubben har just nu bara en målvakt under kontrakt. Blir Kokman den andra?

Robin Johansson slog igenom med dunder och brak säsongen som gick. Egentligen från ingenstans gick 20-åringen in och tokdominerade mellan stolparna för Troja. En mängd hållna nollor och ypperlig statistik senare tror jag det blir svårt för lag i Hockeyallsvenskan att förbise den unge och utvecklingsbare målmannen. Enligt bloggaren på Sydöstran, Björn Skarpsvärd, så kan det bli Tingsryd för Robin Johansson.

Exit mobile version