Site icon hockeystaden.se

Är det klart nu?

Jag har inte sett någon som helst info från Svenska ishockeyförbundet gällande vilka lag från kvalserierna som kommer spela i Hockeyettan kommande säsong. Nu har jag i sanningens namn inte heller ansträngt mig så speciellt mycket för ta reda på det. Men någonstans känner jag att det ska vara glasklart från förbundets sida redan från start hur det ser ut. Vilka förutsättningar som gäller.

Både Hanhals och Grästorp har gått ut med att de spelar i Hockeyettan kommande säsong. Eftersom de verkar vara så säkra på sin sak räknar jag kallt med att samma som gällde förra säsongen med uppflyttning från kvalserierna, gäller i år också. Om det är så, så är det bara att gratulera Brunflo, Varberg, Surahammar, Grästorp och Arlanda till fortsatt kontrakt. Grattis också till Hanhals, Tumba, Nacka och Valbo till att dom har gått upp i Hockeyettan från division två.

***

Jag har i ett tidigare inlägg här på bloggen skrivit om Hanhals och deras hemvävda satsning. Jag har också förundrats över det faktum att rikets andra stad Göteborg endast har ett lag inom elithockeyn, nämligen Frölunda.

Att Hanhals nu går upp tror jag är enormt bra för Göteborgshockeyn. Vet inte om det i dagsläget existerar något samarbete mellan Frölunda och Hanhals, men om det inte gör det så tycker jag att det vore bra att börja nu. Enorma utvecklingsmöjligheter öppnar ju upp sig för de Frölundajuniorer, som är långt ifrån en plats i klubbens SHL-lag, när dessa har ett lag på kort avstånd som kan erbjuda bra ishockey.

Kollar man runt lite på olika lags trupper i Hockeyettan ser man att det är många göteborgare som spelar ute i landet. Många vill nog inget hellre än att spela på hemmaplan med släkt och vänner på nära håll. Kan Hanhals locka hem några av dessa tror jag nästa säsong kan bli rolig för klubben i den tuffa söderserien.

Hanhals har gjort det bra under säsongen, men nuvarande trupp behöver helt klart spetsas till om sejouren i ettan ska bli mer än ettårig.

Exit mobile version