Site icon hockeystaden.se

Arlanda kopplade ett litet grepp

Igår möttes Tumba och Arlanda i en mycket, mycket viktig match i den östra kvalserien som handlade om att koppla greppet om den så viktiga andraplatsen.

Tumba hade inför kampen chansen att lägga Arlanda bakom sig med hela fyra poäng. Något man inte lyckades med trots ledning två gånger i matchen. Istället var det Arlanda som såg till att avgöra matchen på straffar och plocka hem två mycket viktiga pinnar.

Båda gängen har överlägsna Nacka kvar att möta innan kvalserien gör bokslut. Redan i nästa omgång är det Tumba som tar sig an serieledarna och det tror jag kan vara till Tumbas nackdel i rejset om andraplatsen. Dels har dom minusstatistik mot Nacka under säsongens tre möten, men också att Nacka har vid seger i fredagens möte även i praktiken säkrat spel i Hockeyettan nästkommande säsong. Den chansen tror jag inte Nacka bränner.

Arlanda å sin sida möter Nacka hemma i omgången efter, ett förmodligen redan klart Nacka som då kanske kan ha lite motivationsproblem efter redan säkrat avancemang?

Utöver Arlanda och Tumbas möten med Nacka möter dom idel avsågade lag i de övriga två omgångarna och där tror jag inte något av lagen bommar.

Fördel Arlanda i kampen om andraplatsen alltså.

***

I söder är det liknande läge som i öster. I serieledning hittar vi Varberg som igår enkelt slog tillbaka Mjölby på hemmais med 5-3. Siffrorna antyder en jämn match, sanningen är att Varberg hade full koll på sina motståndare och när hemmalaget slog av på takten i slutperioden kunde Mjölby krypa lite närmare.

Bakom Varberg gör Hanhals och Olofström upp om andraplatsen, bägge med tolv poäng. Lagen möttes igår i Olofström och hemmalaget avgick med två poäng från den tillställningen efter att ha vunnit matchen på straffar. Hanhals hade inför matchen chans att rycka lite gentemot Olofström, men tog alltså inte möjligheten att göra detta. Dock starkt av bortalaget att hämta upp både ett 2-0- och 3-2-underläge.

Helt öppet i kampen om andraplatsen här.

***

I  väst toppar Surahammar tre poäng före Grästorp. Bägge gängen vann sina matcher igår och imorgon väntar en synnerligen intressant match mellan lagen i Grästorp. Tre poäng för ”Sura” innebär med största sannolikhet att dom är klara för Hockeyettan nästa säsong. Tre poäng till Grästorp, samtidigt som Valbo vinner sin match mot redan avsågade Munkfors, skulle innebära att vi kommer få en rafflande slutspurt av den här serien med tre gäng som gör upp om två platser (Jo, andraplatsen i den här serien borde innebära kvalificering för Hockeyettan) och i näst sista omgången möts dessutom Grästorp och Valbo. Kan bli en ruggigt spännande tillställning. För att inte tala om den avslutande där Valbo tar emot Surahammar. Raffinerat.

Exit mobile version