Site icon hockeystaden.se

Hockeyettan finest

Säsongen är inte riktigt slut än för alla lag som deltagit i 2015/2016 års upplaga av Hockeyettan. Fyra lag deltar i kval upp och sex lag är inblandade i negativt kval forfarande. Men jag tycker ändå att det kan vara läge nu att lansera mitt All Star Team för säsongen som snart är bakom oss. Jag grundar laget på insatserna i grundserier, allettor och vårserier. Och dessa är ju färdigspelade sedan länge.

Att ta ut ett allstar-lag med en målvakt, två backar och tre forwards från ett urval på över 1200 spelare är att ta sig vatten över huvudet. Nu har ju självklart inte alla spelare som beträtt en Hockeyettanis under spelåret varit aktuella. Men jag har laborerat i skallen med ca 25-30 spelare som jag på ett eller annat sätt tyckt varit aktuella. Dessa spelare har varit med mig i tankarna dag som natt den senaste veckan och jag kan nog, utan att ljuga, säga att jag ägnat mer tankar åt diverse kedjekombinationer än andra saker i livet som är viktiga, typ vänner och familj. Så det ligger stor tankemöda bakom.

Vissa spelare har åkt ut och in i laget vart tionde minut i stort sett. Men till slut kom jag fram till följande lag, helt och hållet baserat på mitt personliga tycke och smak.

Målvakt:

Mattias Pettersson, Lindlövens IF.

Det här var den absolut lättaste positionen att tillsätta. Mattias Petterson har helt enkelt varit svinjävla grym i Lindlövens kasse den här säsongen. Han blev invärvad till Lindesbergsklubben i november och släppte under sina 24 matcher i seriespel endast in 34 kassar. Att jämföra med de 33 gånger lagets två andra målvakter fick kröka rygg under seriespelets övriga 12 omgångar. Petterssons intåg i klubben ökade helt enkelt Lindlövens defensiva slagstyrka och hade han varit med från start är jag fullständigt övertygad om att Lindlöven varit ett av gängen från väst i den norra Allettan.

Backar:

Victor Lindman, Västerviks IK.

20- åringen bytte J20 Superelit till Hockeyettan inför den här säsongen. Ett steg som kan vara tufft att ta och många är dom som haft en tung förstasäsong som seniorer. Lindman tillhör dock inte den kategorin. Oj vad han har tagit för sig. Poängbäste back i topplaget Västervik, där han är lika självklar på blålinjen i PP som ägg är på påskbordet. Han snittade nästan en poäng/match i grundserien och fortsatte leverera poäng i Allettan. Värt att notera är att Lindman bara var inne på ett baklängesmål i Allettan. Tränade med HV71 i julas och har bevisat under säsongen att han är redo för större uppgifter högre upp i seriesystemet.

Alexander Edström, IF Troja/Ljungby.

Man vet alltid vad man får av Alexander Edström. Han har levererat mellan 25-27 poäng de tre senaste säsongerna i Hockeyettan och borde vara ett av namnen Trojas tränare Pelle Svensson håller högst i sin trupp. Edström är inte speciellt stor om man ser till de fysiska måtten, men lyckas hålla undan motståndarna med smartness och utan att dra på sig utvisningar. Har under säsongen avgjort matcher för sitt lag och sprider lugn i de bakre leden. Har, back som han är och mycket speltid som han har, bara varit inne på elva mål bakåt under säsongens 36 seriematcher. Trea i Trojas interna poängliga med sina 27 poäng på 33 spelade matcher. Starkt som back i en klubb med allsvenska ambitioner.

Forwards:

Joacim Hedblad, Västerviks IK.

48 poäng på 30 matcher för Hedblad skojar man inte bort. 28-åringen har alltid levererat i Hockeyettan, men då har det inte handlat om tuffa och täta södra serien. Bytet av serie för Västervik var ingenting som störde varken laget eller Hedblad. 28 poäng i grundserien följdes upp av 20 poäng i Allettan och dubbla poängligesegrar. Lägg därtill att han står noterad för hela tio matchavgörande mål under säsongen, så förstår ni att Hedblad inte bara vräker in poäng utan även kliver fram när matcherna står och väger och avgör för sitt lag.

David Lindquist, Piteå HC.

I ett offensivt Piteå som vräker in mål framåt så är det 23-årige David Lindquist som är den stora regissören. Hela 39 assists blev det under seriespelet och Piteåsonen levererade både innan och efter jul. Ska man gnälla på något i hans spel skulle det väl vara att han skjuter alldeles för lite. Ungefär vart femte skott mot mål  från Lindquists klubba sitter bakom målvakten. Men, varför ska man gnälla på det när hans lagkamrater sätter dit hans fina passningar.

Anton Holm, Södertälje SK.

Det fanns en hel del andra i Södertäljes oerhört potenta forwardsbesättning jag trodde skulle hamna före Anton Holm när det var dags att summera poängligorna. Men 25-åringen, som förr om åren levererat stort i Hockeyettan, har lett lagets offensiv under hela säsongen och visat att han är att räkna med när pucken ska in bakom motståndarnas målvakt. I den stentuffa södra Allettan målade Holm tio gånger, varav fem var direkt matchavgörande. Starkt.

Tränare:

Mikael Holmqvist, Borlänge HF.

Det går inte säga annat än att Borlänge HF är säsongens stora överraskning. Ett lag som inför säsong fanns med i diskussionerna om spel i Allettan efter jul, visst. Men att laget skulle vinna både västra Hockeyettan och Allettan norra, det vågar jag påstå att ingen trodde på inför. Förutom då kanske dom själva, men även där är jag osäker. Borlänge har ett bra lag, inget snack om saken, men bakom killarna på isen står en tränare som styr upp allting och det kan man sannerligen säga att Holmqvist har gjort. 40-åringen har snart gjort klart sitt första år som huvudtränare i Hockeyettan och har lyckats med att få spelarna att köpa spelidén och prestera på topp i stort sett under hela säsongen. Det är stort och förtjänar stor respekt från omgivningen.

Exit mobile version