Site icon hockeystaden.se

Är laxarna rökta nu?

Varberg visade idag upp en stor lagmoral när man vände ett 3-1-underläge på bortaplan mot Hockeyettankollegan Mörrum.

Marcus Due-Boje inledde i mål för Varberg men byttes ut redan i den första perioden, detta efter att ha släppt in tre av fyra skott. In kom istället Niklas Rubin som spikade igen resten av matchen för sitt lag. När det blev lugnt bakåt kunde Varbergs offensiv komma till sin rätt och vändningen var ett faktum.

För Mörrums del är nu läget ytterst prekärt. Klubben, som är lite av en institution i svensk ishockey, har åtta poäng upp till ledande Varberg med fyra matcher kvar. Säger sig självt att laget borde ha tagit poäng i dagens måstematch, helst tre. Men tappar man en ledning på hemmaplan, bränner en straff, drar på sig onödiga utvisningar, bland annat för abuse, ja då blir det mycket svårt att hämta poäng mot ett skickligt Varberg.

Draget att mitt under brinnande kvalserie byta tränare visade sig inte vara så lyckosamt. Johan Sandmark ut och Andreas Ernebrand in har resulterat i två raka förluster. Bytet var det andra för säsongen och det känns inte som att lugn och ro härskar i föreningen just nu.

Nästa match för Mörrum är Bäcken på bortaplan, en match dom mycket väl kan vinna. I omgången efter väntar ett hungrigt och Hockeyettanjagande Olofström (Som idag slog Mjölby på bortaplan). Derby dessutom. Där tror jag Mörrum kan få det tufft, ytterst tufft.

Tyvärr tror jag tåget har gått för Mörrum. Det blir division två nästa säsong för ”laxarna”

***

Idag spelades det Göteborgsderby mellan Hanhals och Bäcken. Hanhals hade behövt tre poäng för att på allvar haka på Varberg i toppen, nu blev det två och onsdagens match mellan serietvåan Hanhals och trean Olofström blir väldigt avgörande för vilka som tar täten i rejset om den viktiga andraplatsen som med största sannolikhet ger spel i Hockeyettan nästa säsong. Tror inte Varberg tappar sin serieledning. Visst, dom har både Olofström och Hanhals kvar att möta, men Jonas Johnsons gäng känns alldeles för solida för att falla igenom nu.

***

I öst tog Nacka ytterligare ett kliv mot spel i Hockeyettan nästa säsong när man besegrade Rimbo på bortaplan. Nu har laget med fyra omgångar kvar sex poäng ner till jagande Arlanda och Tumba. Två lag som dessutom möts på onsdag och gör upp om den viktiga andraplatsen som jag även i den här serien tror ger spel i Hockeyettan nästa säsong. Nacka har seriejumbon Bålsta på hemmaplan i nästa match, seger där och uppflyttningen är så klar den bara kan bli utan att vara helt klar.

Tierp spelade förmodligen ner sig själva i tvåan idag när man förlorade borta mot Arlanda med 4-1. Inget att säga om resultatet och inte helt oväntat. Tierp har i och för sig i nuläget bara tre poäng upp till andraplatsen, men man ska förbi både Arlanda och Tumba (som ju dessutom möter varandra en gång till) och det tror jag inte man grejar.

***

I väst krossade Surahammar Munkfors med hela 9-0 idag. Det gör att man är i fortsatt serieledning, tre poäng före Grästorp och fem poäng före Valbo på tredjeplats med fyra omgångar kvar och med bägge sina jägare kvar att möta. Notabelt från Surahammars storvinst är att Petter Mattsson stod för hela sex poäng.

***

Imorgon släpper jag mitt Allstar team för Hockeyettan anno innevarande säsong. Jag förannonserade det på twitter igår och det väckte en hel del intresse. Kul och jag ser med spänning fram mot responsen. Ett lag där några uttagningar kommer väcka en hel del diskussioner tror jag.

Exit mobile version