Site icon hockeystaden.se

Kovland

Idag kom beskedet att Kovlands IF tar klivet ner i tvåan. Anledningen stavas att de ekonomiska resurserna helt enkelt inte räcker till och klubben siktar nu på en omstart.

Vi har under säsongen sett flertalet klubbar runt om i hockeysverige som dragits med dålig ekonomi, men som valt att blunda och kört på i samma gamla hjulspår. Därför är det så underbart befriande att se hur Kovland verkligen tar sitt ansvar och rättar mun efter matsäck. Jag har inte så stor koll på vad som hänt och vad som är anledningen till det prekära läget, men klubben ska ha en stor eloge för att man på detta vis räddar föreningen på lång sikt. Det kan inte ha varit ett lätt beslut att ta med tanke på alla viljor som finns i och runt en hockeyklubb.

Sen Hockeyettan blev Sveriges tredjeliga 1999 har Kovland alltid varit en av klubbarna som varit med och framgångsrikaste säsongen var 2004/2005 då man spelade i kvalserien upp till allsvenskan.

Bara önska Kovland lycka till i division två. Med sådana ansvarsfulla människor som verkar finnas i föreningen finns det all anledning att tro på en snabb återkomst till Hockeyettan och en ljus framtid.

***

Jag tror att det var den här sajtens chefredaktör Mikael Mjörnberg som tidigare idag twittrade något i stil med att det säkert kommer bli fler klubbar som följer Kovlands exempel och tar ett kliv ner. Jag är fullständigt övertygad om att han kommer få rätt.

Många klubbar brottas med dålig ekonomi och tvingas vända på vartenda krona. Sen har vi tyvärr ett par klubbar som brottas med dålig ekonomi, men väljer att skita i det och vrider ännu hårdare på gasreglaget. Så det finns all anledning för de lag som just nu kvalar för att stanna eller gå upp i Hockeyettan att inte ge slaget förlorat om chansen till topplaceringar i kvalserierna gått dom förbi. Uppflytningen kan komma senare i sommar när något annat lag har tvingats kasta in handduken.

***

Man ska ha klart för sig att det inte är världens enklaste sak att driva runt en Hockeyettanförening ekonomiskt. Jag kan tänka mig att det är lättare på små orter med en stor företagsamhet där hockeylaget är traktens enda elitförening i våra stora sporter. Där sponsorerna bara har ett lag att sponsra så att säga. Men om vi nu tar Kovland som exempel så har dom Sundsvall endast en dryg mil bort med basketlaget Sundsvall Dragons, fotbollslaget GIF Sundsvall och stadens allsvenska hockeylag. Lägg därtill att Timrå IK ligger i närheten också. Kan inte vara lätt att ragga sponsorer med dessa klubbar bara ett stenkast bort.

Så här ser det ut för flertalet klubbar runt om i Hockeyettan. Tyvärr.

Exit mobile version