Site icon hockeystaden.se

Ruggigt spännande morgondag och (nästan) kvalserieklart

Troja och Visby/Roma tog sig tidigare idag vidare till playoff 3. I det första fallet var det väntat, i det andra mindre väntat. Att Visby/Roma skulle skicka ut Tranås AIF med 2-0 i matcher fanns inte på min karta i alla fall. Inte för att jag tycker gotlänningarna är ett dåligt hockeylag, det tycker jag verkligen inte, utan för att jag helt enkelt bedömer årets upplaga av Tranås AIF vara skickligare. Men hockey vore inte hockey om allt avgjordes på det berömda papperet.

Jag skrev i mitt tips inför playoff 2 följande: ”Oskar Lundberg och Joakim Axman är fullt kapabla att avgöra matcher för Visby, det kommer nog krävas att dessa herrar kliver fram.”

Det gjorde dessa herrar. Fyra poäng vardera från Axmans och Lundbergs klubbor blev det på de två playoffmötena. En jag borde lyft fram inför är målvakten Sammy Gustafsson. Finfina 96,30 i räddningsprocent från match ett, följdes upp med 97,30 i dagens match. Klass.

Bara att lyfta på hatten och säga grattis till Visby/Roma.

I Östersund knep hemmalaget sista halmstrået för fortsatt liv denna säsong när man besegrade Kristianstad med 5-3. Men det satt hårt inne i en svängig match där Kristianstad först vände 2-0 till 2-3 innan ÖIK i slutakten kunde vända tillbaka med tre raka mål.

Kommer bli en spännande match imorgon som egentligen kan sluta hursom. Men jag håller KIK som favoriter och tror dom grejar detta. Rapporterna från dagens match talar om att skåningarna slarvade bort segern. Var det så, så lär det nog inte upprepas.

I Scaniarinken höll Södertälje på att bli utslagna efter att Piteå, som vann match ett, i tredje perioden hämtat upp ett underläge med 4-0 och drog matchen till sudden. Där avgjorde dock hemmalaget snabbt genom backen Petter Lindberg som avgjorde efter 02:46. Norrbottningen Lindberg, med Luleå som moderklubb, representerade förövrigt Piteå under två säsonger mellan 2008-2010. Släkten är värst brukar det ju heta.

Också i Södertälje blir det en ruggigt spännande match imorgon. Vad jag tror? SSK vinner. Dom fallerade i försvarsspelet i match ett, utvisningar höll på att sänka dom i dagens match och jag tror helt enkelt att dom lärt läxan nu. Piteå är alldeles för bra för att man ska kunna bjuda dom på något och nu vet SSK om det.

***

Det börjar dra ihop sig till kvalserie för lag sju-åtta i vårserierna och de fyra bästa division två- lagen från respektive region. På många håll är det klart och så här ser det ut hittills:

Norra

Brunflo

Härnösand

Boden

Överkalix

Nälden

Kramfors- Alliansen

Västra

Grästorp

Surahammar

Valbo

Munkfors

Grums- Filipstad

Avesta- Skedvi/ Säter

Östra

Arlanda

Tierp

Tumba

Nacka

Rimbo

Bålsta- Viggbyholm

Södra

Varberg

Mörrum

Mjölby

Hanhals

Olofström- HA74

Bäcken- Ulricehamn

Som ni märker är det alltså inte helt klart än, några matcher till krävs (lag i kursivt) för att avgöra vilka som ska få spela kvalserie upp till Hockeyettan, kvalserier som ska innehålla sex lag. Sen kan det ju bli så att vissa lag väljer att avstå kvalserien. Det har tyvärr hänt förr och kommer alldeles säkert tyvärr hända igen. Men när serierna väl är satta ämnar jag återkomma med att tippa hur dessa kan tänkas sluta. Jag kan avslöja så pass att jag tror vi kommer få se en del nya lag i nästa säsongs version av Hockeyettan.

Uppdaterad:

I kommentatorsfältet nedan fick jag info om att både Nälden och Kramfors- Alliansen har tackat nej till att kvala upp till Hockeyettan. Som det ser ut just nu liras den norra kvalserien med endast fyra lag alltså.

Exit mobile version