Site icon hockeystaden.se

Vissa verkar tro att jag är facit

Efter mitt senaste inlägg, Så här slutar Playoff 1, så har kommentarerna rasat in. Både här på bloggen, men också via andra medier. En förkrossande majoritet av kommentarer och tweets har handlat om min spådom om att Halmstad skulle kunna rubba Södertälje SK. Ett tips jag helt och hållet grundade på följande:

1.All press låg på Södertälje SK. Hela hockeysverige förväntar sig att ”kringlornas” sejour i Hockeyettan endast ska bli ettårig. Hur skulle dom hantera det mot ett

2. Halmstad som i säsongens elfte timme lyckades kravla sig upp på en playoffplats, fick möta ”storjävla SSK” och kunde spela helt utan någon som helst press på sina axlar.

3. Ska ett storlag ryka, så gör dom oftast det i första omgången av ett slutspel.

Hur det gick?

Halmstad gjorde första målet i serien, men dom som trodde att det var starten på ”superdupermegaskrällen” bedrog sig. Efter Halmstads 1-0 gjorde SSK 15 mål. Halmstad ett.

Inga fingrar emellan alltså från SSK som med all önskvärd tydlighet visade att dom kan hantera förväntningarna från hockeysverige nu när det är ”do or die”- matcher på menyn.

Men åter till det här med alla åsikter som strömmat in angående mitt tips om matchserien.

99% av dom som hört av sig har gjort det med glimten i ögat, precis så som det ska vara. Speciellt efter det stod klart att SSK gick vidare har jag fått besvara hjärtliga gliringar från höger och vänster, även från närstående. Kul, och något jag gärna bjuder på. Det är ju vad mitt jobb går ut på. Att väcka debatt och åsikter.

Sen har vi ju det här fåtalet människor som inte kan hantera att någon tippar emot deras lag. Som verkar tro att det jag skriver är facit på hur det kommer sluta. Det är ju självklart fel, hade jag kunnat sia in i framtiden hade jag troligtvis inte skrivit dessa rader, då hade jag varit upptagen med att vara snuskigt rik helt enkelt.

Vad säger man då om dessa människor? Dom som inte har förmåga och impulskontroll att hålla sitt kommenterande på rimlig nivå. Dom som måste krydda sina åsikter med allehanda tillmälen som inte hör hemma i ett civiliserat samhälle, varken i verkliga livet eller i cyberrymden.

Vad säger man?

Ingenting. Dom är inte värda att kommenteras.

Men det är roande att folk tror att jag är facit, det är det faktiskt. Dessutom är det ju ett kvitto på att jag skriver förtroendeingivande och att folk litar på mina analyser. Bådar gott inför framtiden. Skulle jag vara lagd åt det dramatiska hållet skulle jag nog börja prata om ett litet genombrott för mig personligen inom hockeyjournalistiken. Men nu är jag inte lagd åt det dramatiska hållet, så jag låter det vara.

***

Förövrigt.

4/5 rätt hittills är inte så pjåkigt måste jag säga. Får se hur det blir efter eftermiddagens spännande fajter.

***

Återkommer med ett nytt tips inför PO2.

Hörs.

Exit mobile version