Site icon hockeystaden.se

Inte så givet att SSK tar Halmstad

Tar man en titt på de olika playoffserierna ser det väl ganska glasklart ut över hela linjen. Allettanlagen är mer eller mindre solklara favoriter över hela linjen. Mest solklar favorit är Södertälje, som möter Halmstad i sin matchserie om tre. Jag har skummat igenom Twitter, Facebook och övriga nätet i min jakt på att hitta någon som ger Halmstad något segertips. Men, nej, det står inte att finna.

Inte så konstigt. Södertälje är och ska vara skyhöga favoriter. Halmstad ska ju bara ”städas av” som det första hindret av tre innan kvalserien är nådd.

Halmstad å sin sida hankade sig till playoff efter en dramatisk slutomgång av södra vårserien och är det playofflag som samlade ihop minst poäng efter jul (28).

Så det finns egentligen ingen som helst anledning att ifrågasätta att SSK är favoriter i den här matchserien. Jag kommer heller inte göra det, ifrågasätta, däremot tror jag (någon mer än jag?) att Halmstad har en rejäl chans att skrälla mot ”kringlorna”.

*Södertälje har all press på sig. Det har inte Halmstad, vem trodde på dom till playoff för två veckor sedan? Bara att spela ut som gäller nu när säsongen på något sätt är räddad.

*Tre nollpoängare blev det i Allettan för SSK. På intet sätt dåligt. Men två av dessa kom under de tre sista omgångarna när chansen att ta direktplatsen till kvalserien fortfarande fanns kvar. Nu såg inte jag matcherna och kan inte bedöma hur SSK såg ut i dessa. Men, jag ställer mig ändå frågan: Kan man hantera pressen när det verkligen gäller?

*Halmstad har, fram tills i söndags, haft en jobbig säsong där laget inte alls har kunnat leva upp till förväntningarna resultatmässigt. I många matcher har spelarna kritiserats för att inte ha kommit upp tillräckligt i arbetskapacitet, rätt eller fel vet inte jag, men: Jobbar man inte häcken av sig när ”superjävlaklassikern” SSK står på andra sidan, då borde man nog byta sport. Därför tror jag vi kommer få se ett Halmstad som kommer jobba livet ur sig för att freda sitt mål. Det, plus det jag redan skrivit om, att Halmstad kan spela helt utan press, gör att jag tror dom har riktig skrällchans.

All logik säger SSK, men jag höjer ett stort, stort varningens finger för Halmstad här. Skulle inte bli överaskad om SSK-lirarna plockar fram golfklubborna redan efter helgen.

Exit mobile version