Site icon hockeystaden.se

Getingboet

Det enda man kan vara riktigt säker på med den södra vårserien är att man inte kan vara säker på någonting alls.

Såhär ser tabellen ut med fem omgångar kvar

Poäng  Målskilln.

Kristianstads IK    25       +3
HC Dalen             21       +4
Nybro Vikings IF  20       +11
Helsingborgs HC 18        -1
Tyringe SoSS      17       +4
Halmstad HF       16       -2
Varberg HK          11      -5
Mörrums GoIS IK  8      -17
Notera att det endast skiljer fem poäng mellan tvåan HC Dalen och sexan Halmstad. Mellan ettan Kristianstad och trean Nybro är differensen fem poäng, addera faktumet att dessa två imorgon möts i Nybro och skillnaden mellan gängen kan efter det vara nere i två poäng. På onsdag ställer Kristianstad upp till derby mot Tyringe där de sistnämnda mycket väl kan avgå med segern, grymt starka defensivt. Samtidigt åker Nybro till Mörrum och borde, med det fina bortaspel smålänningarna visat upp efter jul, avgå med segern där.

Det jag försöker säga är att KIK absolut inte ska känna sig säkra på playoff, trots fem poäng ner till strecket i dagsläget. Med tanke på att varje match i den här serien verkar kunna sluta hursomhelst så ska egentligen inget lag känna sig säkra på något.

I andra delen av tabellen hittar vi Halmstad som i nuläget har fem poäng upp till playoff. Lika långt, fem poäng, har man ner till kvalstrecket och vore jag Halmstads tränare Magnus Rahm, skulle jag i första hand lägga det nedre strecket bakom mig innan jag hade tittat uppåt. För kommande vecka kan bli/kommer bli oerhört avgörande för Halmstad. Imorgon möter hallänningarna Helsingborg borta och det finns stor risk att laget får åka hem över Hallandsåsen med noll poäng i bagaget. På onsdag väntar Varberg, ett Varberg som imorgon möter bottenkollegan Mörrum, och på onsdag kan det kanske bara skilja två poäng mellan lagen. Varberg har dessutom visat en bättre formkurva på senare tid med åtta inspelade poäng på de fyra senaste matcherna. Halmstad har under samma period spelat in fem, vilket i sig inte är så värst pjåkigt, men ställs topptippade Halmstad inför en match där Varberg kan smita förbi, dessutom på hemmaplan, klarar dom av det då? Jag är inte säker på det. Likaväl kan Halmstad avgå med segern i båda dessa matcher och då är dom ju i allra högsta grad med i playoffrejset.

De sista fem omgångarna av den här serien kommer bjuda på mängder med högoktaniga matcher som gäller typ.. allt för lagen. Det enda man kan vara säker på är att man inte kan vara säker på någonting alls och den här serien kan sluta på exakt vilket sätt som helst.

Exit mobile version