Site icon hockeystaden.se

Var det de två playofflagen i söder som gjorde upp igår?

Jag var i Kristianstad under söndagen för att spana in seriefinalen i den södra vårserien mellan Kristianstads IK och HC Dalen.

Jag fick se en spännande, intensiv och chansrik match där hemmalaget kunde avgöra tillställningen med endast nio sekunder kvar av matchen. Jag trodde jag skulle få se ett nervöst hemmalag, då KIK (enligt vad jag hört), sannerligen inte rosat marknaden spelmässigt under inledningen av vårserien, favoriter som man är. Istället fick jag se ett lag som uppträdde som om de inte gjort annat än att spela bländande och finessrik anfallshockey efter jul. Det ska sägas att utan Dalens storspelande målvakt, David Elmgren, hade nog Kristianstads segersiffror skrivits till mer än de 2-1 som det tillslut blev.

HC Dalen då? Jo, dom gjorde en i stort sett prickfri bortamatch. Bra försvarsspel och man skapade också farligheter framför Kristianstads mål. Det som fällde smålänningarna var att man för en gångs skull släppte in mål i numerärt underläge, inga mål i powerplay och att man i slutet drog på sig en onödig utvisning för sex man på banan, en utvisning som skulle visa sig kosta Dalen samtliga tre poäng denna eftermiddag.

På presskonferensen efter matchen var det av förklarliga skäl mungiporna ner hos Dalens tränare Pelle Gustafsson, medan Kristianstads dito, Fredrik Berglind, var desto gladare.

Den sist nämnde tyckte att hans lag gjorde en bra match sett över sextio minuter och att matchen hade kunnat slutat hur som helst. Han sa också att han imponerades över hur HC Dalen bedrev sin bortamatch och hyllade sitt lag för att man hade spelat konsekvent matchen igenom. Berglind säger också att han tycker att hans lag tidigare fuskat i jobbet ute på isen, men att det såg riktigt bra ut arbetsmässigt mot Dalen.

Inför vårserien tippade jag just Kristianstad och HC Dalen topp två i söder. Efter att jag sett de båda lagen gå upp mot varandra i gårdagens match ser jag ingen som helst anledning att revidera mitt tips. Fortsätter KIK att lägga ner hårt arbete är dom i toppen för att stanna och spelar HC Dalen på samma disciplinerade sätt som de gjorde igår tror jag laget har goda möjligheter att knipa en plats i playoff.

Men det är jämnt i tabellen bakom dessa bägge lag: Från första till sjätte plats skiljer det endast sex poäng och man kan väl lugnt säga att onsdagen bjuder på två synnerligen intressanta kamper i rejset om topp två, Kristianstad (17 poäng) tar emot Helsingborg (13 poäng) och HC Dalen (15 poäng) möter Halmstad (11 poäng). Seger för de bägge hemmalagen där, ja då skaffar dom sig ordentlig fördel till lagen bakom.

***

Slutligen vill jag passa på att tacka Kristianstad IK:s personal för ett fantastiskt fint och bra mottagande av en förvirrad journalist. Dom visade mig tillrätta på pressläktaren och svarade på de frågor jag hade med stort tålamod och leende. Fem plus till er.

Exit mobile version