Site icon hockeystaden.se

Het, hetare, Tholander

På de inledande 14 omgångarna av Hockeyettan norra gjorde Jonathan Tholander åtta poäng för sitt Piteå. Ett ok poängfacit, men absolut inte mer för en spelare som besitter en sån kapacitet som Tholander gör. Under de tre senaste omgångarna har 23- åringen sprutat in övermäktiga 14 (f-j-o-r-t-o-n) poäng.

Poängexplosionen inleddes mot seriejumbon Härnösand där Tholander stod för hela sex målgivande passningar i 1-12-krossen som hans lag stod för. I länsderbyt och toppmötet mot Kiruna gick Tholander ifrån hovmästarrollen, tog på sig hölstret, drog och pangade in ett hattrick, kryddat med ännu en assist. I senaste matchen gjorde han återigen fyra poäng (1+3) då hans lag betvingade Kalix på bortaplan.

14 poäng på tre matcher alltså. Fyra mål och tio assists. Makalöst.

Jag hade förmånen att följa Tholander på nära håll förra säsongen då han spelade för HC Dalen. 19 poäng blev det då under hela säsongen, en säsong där han skapade mycket men där det aldrig riktigt lossnade med poängproduktionen. Inte så konstigt kanske då HC Dalen stred för att undvika kval från omgång ett i stort sett. Lite lättare att spela ut i ett Piteå kanske som tillhör toppen i sin serie. Utan att jag för den sakens skull menar att ta ifrån Tholander någonting alls av sin makalösa prestation på senare tid. Bara ett konstaterande.

Jag var en av dom (detta är ingen efterkonstruktion) som förutspådde att Tholander skulle ”explodera” denna säsongen. men jag trodde att explosionen skulle komma i HC Dalen och blev uppriktigt sagt förvånad när han bytte klubb till Piteå. Inte för att jag tycker att det är något fel på Piteå, utan att mitt tänk gick ut på att Tholander skulle må bra av att göra en säsong två hos ett och samma lag.

Jonathan Tholander delade sitt sista juniorår i HV71 mellan spel i A-laget och J20 säsongen 2011/2012. Sedan har han börjat om i en ny klubb inför varje säsong.

2012/2013: Nittorps IK

2013/2014: Mörrums GoIS

2014/2015: HC Dalen

Och till denna säsong värvades han till Piteå, vilket jag som sagt var lite skeptisk till. Men, med utväxlingen Tholander haft de senaste matcherna så har det ju visat sig att han gjorde helt rätt, vilket bara är att gratulera. Jonathan Tholander är ämnad för större scener än Hockeyettan.

Ny match på onsdag hemma mot Teg. Blir det fortsatt poängfest för Jonathan Tholander då? Det är faktiskt bara fyra poäng upp till lagkamraten David Lindquist som leder poängligan för Hockeyettan Norra med sina 26 poäng. Fem matcher kvar.

Exit mobile version