Site icon hockeystaden.se

Vilket hockeydistrikt är egentligen bäst?

För ett tag sedan läste jag en kommentar någonstans på webben (minns inte var och orkar inte kolla upp det) där kommentarsförfattaren efterfrågade om inte Småland var Sveriges starkaste hockeydistrikt för tillfället. Antar att han/hon syftade på seniorhockey. Hursomhelst bestämde jag mig för att kolla upp detta och, jo, det stämmer att Småland sitter i förarsätet inom svensk ishockey just nu.

Kolla bara följande:

SHL: HV71 och Växjö

Hockeyallsvenskan: Oskarshamn och Tingsryd

Hockeyettan: Dalen, Nybro, Tranås, Troja, Västervik och Vimmerby.

Landskapet har alltså tio klubbar i de tre högsta divisionerna och som grädde på moset kan nämnas att Oskarshamn och Tingsryd går riktigt bra i Hockeyallsvenskan, samt att Västervik, Troja och Vimmerby har de tre tätplatserna i Hockeyettan Södra, medan Tranås AIF toppar den västra ettan.

Närmast efter Småland hittar vi Stockholm, som har åtta föreningar i elithockeyn, men frågan är om inte Skåne är det näst vassaste hockeydistriktet i riket trots allt med två lag i SHL (Malmö och Rögle), ett gäng i Hockeyallsvenskan (IK Pantern) och fyra i Hockeyettan (Kristianstad, Helsingborg, Tyringe och Halmstad). Hursomhelst jämnt skägg mellan Stockholm och Skåne. En och annan hajade säkert till när dom läste att Halmstad räknas till Skåne. I hockeysammanhang gör dom det sedan ett antal år tillbaka då Hallands ishockeyförbund upplöstes.

Övrigt att notera är att Hockeyettan representeras i samtliga landets hockeydistrikt förutom tre: Bohuslän- Dalsland, Gästrikland och Östergötland. Bohuslän- Dalsland är förövrigt ensamt distrikt om att inte ha något elitlag.

Den uppmärksamme undrar säkert hur jag kan hitta ett lag från Göteborgsdistriktet i Hockeyettan? Men det finns och det är samma visa som med Halmstads tillhörighet till Skåne, Varberg tog klivet norrut istället.

Jag vet inte om detta blogginlägg på något vis har skapat mervärde i era liv. Ska jag vara ärlig tycker jag att inlägget är rätt kasst faktiskt, även om det var kul att göra research och skriva.

För den som är intresserad så ser det ut så här:

 
SHL
HA
HE
Blekinge
1

2
Bohuslän- Dalsland

Dalarna

2
1
Gotland

1
Gästrikland
1

Göteborg
1

1
Hälsingland

1
Jämtland/ Härjedalen

2
Medelpad

2
1
Norrbotten
1
1
3
Skåne
2
1
4
Småland
2
2
6
Stockholm
1
1
6
Södermanland

2
Värmland
1
1
1
Västerbotten
1
1
3
Västergötland

3
Västmanland

1
3
Uppland

1
3
Ångermanland
1

3
Örebro
1

2
Östergötland
1
1

Exit mobile version