Site icon hockeystaden.se

Västervik levererar

Som rubriken antyder så kommer detta bli en liten hyllning till Västerviks IK. Men det är inte lagets insatser på isen jag ämnar att belysa denna gång, utan hur bra klubben lyckas genomföra sina websändningar.

Jag ägnade kvällen åt att följa matchen mellan Västerviks IK och HC Dalen. En match Västervik kunde vinna relativt smidigt med 6-2 genom att dom helt enkelt var effektiva och tog tillvara på chanserna som bjöds. Men det som består efter matchen för min del är produkten klubben skickade ut via sin playkanal. Inte nog med att sändningen funkade klanderfritt (ett avbrott på ca 30 sekunder, men det berodde inte på produktionen vad jag förstått det som), det var bra grafik och till och med en utvisningsklocka i bild.

Den stora behållningen stod dock kommentatorerna, Pontus Magnusson och Oskar Drugge, för. Snacka om skickliga och pålästa kommentatorer som dessutom hade flyt i kommunikationen sinsemellan. Magnusson lotsade tittarna genom spelet och Drugge kom med smarta instick när det behövdes. Aktiv spelare som han är (skadad för tillfället) kunde Drugge också lassa på med en hel del känsla för spelet i sina kommentarer. Dessutom ska han ha ett stort plus för sin dialekt, behaglig att lyssna på.

Viktigast av allt i mitt tycke var att dom höll sina lagsympatier på en väldigt återhållsam nivå. Vem som helst fattar ju att bägge herrarna håller på Västerviks IK. Drugge spelar ju för klubben, vad Magnusson har sina sympatier kan jag ju iofs inte veta till hundra procent, men jag antar att han på något sätt är kopplad till Västerviks IK.

Stor tumme upp till Västerviks webbsändningar, just sådant som jag nämnt ovan som hjälper hela Hockeyettan framåt i strävan att bli en bättre, starkare och proffsigare liga.

Vill även lägga till att av alla sändningar som görs och har gjorts från Hockeyettan, så har jag bara sett en bråkdel. Men av de jag sett så står denna ut och jag vill nog faktiskt säga att det är det bästa jag sett från ligan under de åren jag följt serien.

Har ni andra åsikter? Tveka inte att ösa på med kommentarer.

Exit mobile version