Site icon hockeystaden.se

Svårt att tänka på hockey en dag som denna

Rubriken säger egentligen allt.

Tror inte jag är ensam om att ha funderat över världsläget idag, dagen efter att 129 oskyldiga medmänniskor mist livet i en totalt vettlös terrorhandling mot flertalet mål i Paris. 129 människor och den siffran förväntas att stiga. Sanslöst.

Vad kommer hända nu? Det är nog en fråga jag inte är direkt ensam om att ställa mig. Tyvärr tror jag svaret på min fråga är: Ännu mer misstänksamhet, ännu mer hat, ännu mer våld. Blir det så, ja då har terroristerna vunnit.

Vi har Sverige märkt av hat och misstänksamhet mot flyktingar under den senaste tiden och det är precis detta terroristerna vill: Slita sönder samhällen. Därför är det så befriande att läsa om denna grej som Östersund gjorde för exakt en vecka sedan. Klubben bjöd då in flyktingar till hemmamatchen mot Vännäs.

-Vi i ÖIK kämpar varje match för tre poäng och flyktingarna från Syrien kämpar för sina liv. Så för oss är det en självklarhet att bidra på det sätt vi kan, sa klubbens marknadschef Marcus Guslin till klubbens hemsida inför matchen, där dom också uppmanade fansen att ta med skor och skänka till Skohjälpen.

Jag hittar ingen info om hur det hela gick, men jag antar att det gick bra, jag hoppas att det gick bra då det är just såna här saker som behövs i ett allt mer kallt samhälle.

Östersunds initiativ borde vara något för ALLA klubbar i Hockeyettan att ta efter. Idrotten förbrödrar och gör inte skillnad på ursprung och/eller religion. Tillsammans kan vi stå upp mot våld och terror.

Tack för ordet.

Exit mobile version