Site icon hockeystaden.se

Såhär slutar SHL, Black Wings och Johan Lindbom

Här har det varit tyst ett tag och det har sina naturliga förklaringar då jag är mitt uppe i en flytt just för tillfället. I kombination med flyttandet planerade jag och min sambo även in att skaffa vårt andra barn, ett barn som visade sig vara en flicka när hon kom ut i all hast igår. Olivia heter hon och hon visade redan från födseln att hon kommer ge sin far gråa hår, då hon hade väldigt, väldigt bråttom att komma ut till oss andra. Slump och tur gjorde att vi hann in i tid till BB, men allt slutade ju lyckligt som väl var.

Välkommen Olivia.

*

Igår skedde också följande, om vi nu ska ta och snacka lite hockey också:

Black Wings HC släppte ett pressmeddelande där man presenterade sin nya tränarstab innehållande följande namn:

Stefan Kylbrink – Matchcoach

Andreas Darwing – Matchcoach

Magnus Ljungqvist – Tränare

Uno Johansson – Tränare

Kylbrink och Darwing kommer alltså coacha laget under matcherna, medan Ljungqvist och Johansson kommer leda lagets träningar och jobba mycket med utvecklingen av spelartruppen. Utveckla spelartruppen är nog något de garanterat kommer lyckas med då de båda har erfarenhet från hög nivå under sina spelarkarriärer. Nu är det i och för sig närmare 30 år sedan herrarna var aktiva spelare, men dom har säkert massvis med saker att lära ut.

Kylbrink och Darwing är gamla Black Wings-spelare som på grund av skador och jobb ej längre kan fortsätta sina spelarkarriärer, men eftersom dom ville vara kvar i föreningen så blev det denna lösningen.

Jag saxar hela pressmeddelandet här:

Black Wings HC kan idag med stor glädje och stolthet presentera tränarna för säsongen 2015/2016. En sommar där vi jobbat väldigt hårt för att hitta just rätt tränare för uppgiften att utveckla och fortsätta driva föreningen framåt.

Så idag är det en helt fantastisk dag när Black Wings HC kan presentera sina nya tränare för kommande säsong.

Tränare för säsongen är:

Stefan Kylbrink – Matchcoach

Andreas Darwing – Matchcoach

Magnus Ljungqvist – Tränare

Uno Johansson – Tränare

Hur är bästa sätt att sätta ihop en tränarkonstellation, vi tror att vi just nu hittat den perfekta för oss.

Magnus Ljungqwist och Uno Johansson som har en hockeybakgrund med att de båda spelat seniorhockey i HV71. Dessa två kommer att ansvara för träningarna och snacka om huruvida de kommer att kunna utveckla oss. Magnus och Uno kommer också att så mycket det går finnas med i båset på matcherna.

Just matcherna är vi stolta över att de som blir ansvariga är två stycken gamla spelare som på grund av skador och jobb inte längre kan spela med oss, men de vill vara med i föreningen.

Stefan Kylbrink och Andreas Darwing kommer att vara de som ansvarar i båset vad gäller matchning.

Black Wings HC hade inte kunnat önska sig en bättre tränarlösning, nu vill vi bara att matcherna ska dra igång.

Jag gillar det jag läser. Det visar på att föreningen har ett driv och en tanke bakom allt de gör.

*

Aftonbladet har under dagen genomfört en omröstning på sin web om vem av SHL-tränarna som får sparken först under kommande säsong.

Innan jag går in djupare på hur omröstningen slutade vill jag bara ge er min ståndpunkt gällande sådana här omröstningar:

Störtlöjligt och inget som borde ingå i en journalists arbetsbeskrivning. För det är ju de facto journalister som ligger bakom detta.

Men, skitsamma, nu är det som det är med den ”seriösa” journalistiken och Aftonbladets läsare har fått säga sitt.

Modos Larry Huras fick flest röster. Tvåa på listan kom HV71:s tränare Johan Lindbom där 12,27% av de 16549 som röstade tror att JL kommer få sparken först av alla SHL-tränare. Här stannar vi och tar ett djupt andetag och kan konstatera att cirkus 2000 människor tror Johan kommer sparkas först.

Johan Lindbom kommer inte sparkas först denna säsong, han kommer nämligen inte sparkas alls och detta baserar jag på följande:

Johan Lindbom

Johan är lugn och trygg med sig själv. Går det knackigt till en början kommer han inte hetsa upp sig och ”uppfinna hjulet på nytt”. Han kommer jobba lugnt, metodiskt och hålla fast vid sin filosofi, men även ta intryck från vad gruppen han leder vill såklart. Jag tror på en långvarig/långsiktig HV-tränarkarriär för Lindbom och anser att han är helt rätt man för detta lag.

Spelartruppen

Efter att ha fått utstå spott och spe på olika nätforum där man kallats för gnälliga och bortskämda divor ska det nog mycket till för att man får för sig att ”kuppa” bort en tränare om något inte skulle passa. Det ryktas ju att nästan samtliga tränare sedan ”Lill-Kenta” har fått gå för att spelarna vänt sig mot dom (Janne K, Uffe och AJ). Hur det ligger till med den saken har jag såklart ingen aning om, men OM det nu skett så lär det inte hända i år igen. Helt övertygad.

Martin Thörnberg är hemma igen. Lägg till Campoli, Abbott, med flera, så har jag väldigt svårt att se att någon skulle tillåtas att ”såsa” bort en träning.

Sportcheferna

Lindbom är Davidsson & Hults första rekrytering till huvudtränare (det var Stillman som anställde AJ). Efter all turbulens som varit har jag väldigt svårt att tro att dessa herrar skulle tappa tålamodet för minsta lilla och sparka Lindbom. Dom tror på detta och kommer ge det tid.

Styrelsen

Ny styrelse. En styrelse som verkar jobba mycket efter ledorden ”långsiktighet och tålamod”. Det är den uppfattningen jag får iallafall.

Summan av kardemumman blir då:

Föreningens målsättning är SM-guld framåt vårkanten. Jag tror även man skulle säga sig vara nöjd med en semifinalplats om det slutar på det viset.

Men ut i kvarten/play-in då?

Inte heller i det läget tror jag Johan Lindbom skulle ligga speciellt skrynkligt till. Finns tendenserna till något att bygga vidare på så är jag helt övertygad om att styrelse/sportchefer ser detta och ger fortsatt förtroende åt tränarstaben.

Hur slutar SHL 2015/2016 då? Såhär:

  1. Skellefteå

  2. Färjestad

  3. Luleå

  4. Frölunda

  5. Växjö

  6. Örebro

  7. HV71

  8. Linköping

  9. Djurgården

  10. Modo

  11. Brynäs

  12. Malmö

  13. Rögle

  14. Karlskrona

Kvartsfinaler:

Skellefteå- Djurgården

Färjestad- HV71

Luleå- Örebro

Frölunda- Växjö

Semifinaler:

Skellefteå- HV71

Frölunda- Örebro

SM-final:

Skellefteå- Frölunda

SM-guld: Skellefteå

Så är det, men jag är en urusel tippare så ni kan redan nu bortse från detta tips.

HV71 på en sjunde plats undrar ni.

Jag har varit inne på det innan. Jag är inte jätteimponerad av HV:s backsida. Den har en grym potential, men vi är inte där än så att säga. Backsidan har mycket att bevisa, även om det sett bra ut på försäsongen.

Jag är också lite tveksam till målvaktssidan. Missförstå mig rätt nu: Erik Ersberg och Fredrik Pettersson Wentzel är två jätteskickliga målvakter. Meeen, Ersberg har varit skadebenägen de senaste åren, kan PW axla rollen som ensam etta i en eventuell längre frånvaro av Ersberg? Jag såg inte dom tendenserna när han spelade i Färjestad. Enormt bra i korta perioder, visst. Men sen kom det lite ”dippar” mellan varven.

Backsidan och målvaktssidan är alltså det som gör mig tveksam. Forwardssidan känns enormt bra och jag har dessutom en ”feeling” av att Björn Melin kommer göra en av sina bättre SHL-säsonger någonsin. Tror han är ruggigt revanschsugen efter fjolåret.

På tränarfronten är jag också lugn. Johan vet vad han gör och verkar redan ha skapat bra harmoni i gruppen och fått dom att dra åt samma håll. Dessutom verkar han ha infört ett fungerande försvarsspel i truppen som verkar kunna hålla långt och just detta tror jag kan få backsidan att höja sig några snäpp sett över hela säsongen. Håller sig dessutom Ersberg skadefri/ PW tar ett kliv till. Ja, då blir det minst semi och väl där kan allt hända.

*

Till sist:

Till våren kommer beviset på att 2000 människor idag hade fel.

Exit mobile version