Site icon hockeystaden.se

Nu har även Black Wings HC gått på is

Marcus Lyck och Magnus Ljungqvist

Förra veckan begick HV71 och HC Dalens flesta lag sina ispremiärer.

 

Igår var det dags för division fyra-laget, Black Wings HC, att äntra isen och man gjorde det med en nästan hundraprocentig uppslutning (90.9% för att vara exakt) då 30 av spelartruppens 33 medlemmar fanns med under gårdagens träningspass.

Två av de tre som saknades kan ”skylla” på skador, så enormt imponerande med en sådan fin uppslutning. Det visar att det finns ett stort sug efter hockey inför den stundande säsongen i division fyra Östergötland för Black Wings manskap.

En av dom saknades på isen igår var målvakten Marcus Lyck som besväras av en skada. Han hälsar följande via SMS till hockeystaden.se:

”Att vi som spelar hockey på lite mer ´frivillignivå´, att vi är 30 av 33 på en ispremiär den 10/8 är helt fantastiska siffror”.

 

Någon ny huvudtränare är inte klar för laget, men kommer att presenteras inom kort. Gårdagens ispass leddes av redan nämnde Lyck och den gamle storspelaren Magnus Ljungqvist, som förra säsongen var assisterande tränare och kommer även fungera i denna roll kommande säsong. Magnus har förövrigt en fin spelarkarriär bakom sig representerandes HV71 (1978-1983) och HC Dalen (1984-1987) i gamla division 1.

 

Ny huvudtränare snart på plats alltså, och nittonde september är det dags för första bokade träningsmatchen då Diö GoIF står på andra sidan. Enligt Marcus Lyck kan det dock bli aktuellt med en tidigare träningsmatch, men ingenting klart där än då det hänger på vilka istider man kan ”få loss”.

 

*

 

Hur kommer det då gå för Black Wings i division fyra Östergötland som sägs vara en bättre ”fyra” än den småländska?

Jag skulle ju kunna sitta här och leka expert genom att spå och sia. Men sanningen är rätt och slätt att jag inte har någon som helst susning. Min kunskap om hockey sträcker sig inte så långt ner i seriesystemet. Men jag jobbar på at bygga upp kunskapen.

Men känslan är att Black Wings kan göra bra ifrån sig. Man krossade allt i sin väg i Småland förra säsongen och har förstärkt sin trupp med en hel del intressanta spelare till i år.

Utan att ha kollat igenom övriga trupper i Black Wings serie och jämfört med hur dom andra står sig, så tycker jag ändå att BWHC har en intressant trupp, sett ur rutinaspekten. Många har varit uppe och spelat på J18-nivå i HV71 och Dalen, vilket indikerar ”bra skolning”. Vidare har en hel del också rutin från spel i division tre och högre.

Ska man plocka ut två stycken spelare, som sett till hur högt dom varit, ska bidra med rutin och ”ta tag i sakerna” så är det Henrik Andersson (145 matcher i division två) och John Lindor (132 matcher i tvåan), bägge backar förövrigt, som ska bidra med rutinen.

Icke att förglömma är poängkungen Fredrik Karlsson som varit med högt uppe i HV71, då han spelade 23 matcher för J20 säsongen 2008/2009.

 

Kan bli bra detta för Black Wings HC alltså.

 

*

 

Just nu när jag skriver dessa rader slår klockan 18:00. Det innebär att HV71:s uppskjutna årsmöte tar sin början. Det som, tills för två månader sen , förmodades bli ett stormigt årsmöte, kommer troligtvis gå rätt lugnt tillväga nu i och med den förra styrelsens avhopp.

Valberedningens nya förslag till styrelse verkar vara bra och jag har bara hört positivt om de föreslagna namnen. Så dom kommer nog röstas igenom.

Skönt för HV när även en styrelse är på plats så man vet vad man har att jobba efter.

 

*

 

Jag skrev i tidigare inlägg att HV71:s nya bortatröja påminner om den dom hade 2004. Fel av mig. Jag menade självklart den dom hade 2008 och som dom firade guldet i efter finalsegern mot Linköping uppe i Cloetta Center.

Rätt ska vara rätt.

 

*

 

Avslutningsvis vill jag passa på att göra lite reklam.

I helgen drog Premier League igång. Det innebär att en lång tradition i mitt liv startar upp igen. I många, många år har jag och några kompisar träffats varje lördag för att tippa veckans stryktips/topptips. En trevlig tradition som även innebär att man håller liv i kontakten vänner emellan. Ni som är 30+ vet ju annars att det är mycket annat som kommer in i livet: Barn, familj, hus och allt annat som hör vuxenlivet till, och då kan det lätt bli så att man inte hinner träffas lika ofta som man gjorde förr. Men vi gör vad vi kan för att hålla liv i lördagstraditionen, dessutom brukar vi krydda tillvaron med att gå ut och kolla fotboll och dricka kopiösa mängder öl några gånger per säsong.

Tipskungarna heter vi och ni som har Facebook kan följa oss här.

Vi vinner inte mycket, men ofta.

 

Exit mobile version