Site icon hockeystaden.se

Det stora svepet

Brutalt länge sedan jag skrev här nu. Men ibland blir det så helt enkelt och försök till bättring utlovas.

Tänkte att jag kör ett ”svep” över veckan som gått.

Igår (onsdag) gick HC Dalen på is. Tyvärr hade jag inte möjlighet att närvara på plats i Skandiamäklarna Center, men rapporterna därifrån säger att ”det såg bra ut, men många felskär och vingligt”. Precis som det ska vara på en ispremiär med andra ord.

För er, som liksom jag, missade begivenheten får här länken till bilderna Jim Tengman har tagit från Dalens första ispass.

*

I måndags gick HV71 på is. Inte heller där hade jag möjlighet att närvara, men rapporterna jag fått från folk som var på plats är samstämmiga med dom jag fick från Skandiamäklarna Center. Lite ostabilt på sina håll alltså. Men det tar ju ett tag att ”åka in” ny utrustning.

Jag kollade lite repriser från Jnytts sändning från HV71:s ispremiär och jag måste faktiskt säga att jag är imponerad över dom skötte det hela. Extra plus till reportern Victor Abrahamsson, som skötte intervjuandet med bravur och inte verkar ha gjort något annat än att figurera i direktsändning. Cmore nästa?

Bra jobbat Jnytt och Victor, mer sådant.

*

Med på HV71:s isträning var inte Andreas Jämtin som nyligen skrev på för det kroatiska KHL-laget Medveščak Zagreb.

Andreas, som vunnit två SM-guld med HV71, tar alltså chansen att som 32-åring kunna tjäna lite extra pengar som han kan lägga undan till efter karriären. Helt rätt tycker jag och han är väl värd chansen i världens näst bästa liga. En spelare som jag alltid hållit högt (möjligtvis kanske inte under hans tid i LHC) och som alltid gjort ett stort jobb på isen för sitt lag.

*

Såg HVTV:s intervju idag med nye Ryan O`Byrne. Är han inte stundtals ruskigt lik Sylvester Stallone? Bildgoogla och se själva.

*

Johan Lindbom har bråda dagar just nu på sitt nya jobb. I senaste avsnittet av HV-podden vittnade han om långa arbetsdagar nu såhär i början. Och så blir det naturligtvis när allt gått så fort som det gjort nu på slutet, spelsätt ska gås igenom + allt annat som hör en ny säsong till.

Johan har också hunnit med att utse sina fyra lagkaptener. Ted Brithén får fortsatt förtroende med ett ”C” på bröstet, helt rätt då det bara är onödigt att peta någon som gjorde ett bra jobb i sin roll ifjol. Många trodde att Martin Thörnberg skulle ta ”C:et” (däribland jag), men så blev det nu alltså inte, utan Martin kommer tillsammans med Chris Campoli och Chris Abbott assistera Ted.

*

Idag offentliggjordes det också vilket utseende HV71:s nya matchtröja får. Inga större förändringar förutom att de fyra stjärnorna har flyttat från ärmarna fram till bröstet. Jag är speciellt förtjust i bortatröjan med de blåa axlarna. Påminner en del om hur det såg ut 2004. Nostalgi.

*

HV71:s J18 och J20 har fått nya tränare efter Johan Lindboms avancemang till A-laget. Jonas Holmström tar över J20 och Karim Tomtchev J18.

Holmström, som tar klivet upp från J18 som han var tänkt att coacha denna säsongen, har jag nämnt tidigare i bloggen, då i hans roll som J18-tränare, och det är väl bara att återge det jag skrev då ” Ny tränare i J18 är en herre vid namn Jonas Holmström som tidigare tränat Tranås A- och J20-lag. Så rutin finns.”

Karim Tomtchev, har stor erfarenhet som tränare för diverse J20- och J18-lag runt om i Stockholm, bl.a två säsonger som huvudtränare för Djurgårdens J18. De två senaste säsongerna har han basat för Nynäshamns och IFK Tumbas A-lag.

Lägg till att han, utöver arbetet som tränare, även varit ansvarig för några klubbars ungdomsverksamhet.

Spontant känns dessa två som bra val att leda HV:s unga talanger.

*

Inför förra säsongen värvade HV71 den nu 22-årige backen Simon Karlsson från Karlskrona IK (då i Hockeyallsvenskan). Något jag själv jublade över då jag suttit och hobbyscoutat framför eliteprospects/viaplay och gillade det jag såg av Simon. “Honom ska vi ha” minns jag att jag tänkte. Jag gillar nämligen det här med att lyfta upp killar som gjort det bra i Hockeyallsvenskan till SHL och låta dom ta nästa steg i karriären. Luleå är en klubb som varit grymt bra på att hitta talanger i HA, medans HV inte direkt försökt de senaste åren, men jag tycker mig se en ljusning på den fronten nu.

Simon, som kom med en stark säsong i ryggen, drabbades dock av körtelfeber i slutfasen av 2013/2014 och har fortfarande inte kunnat komma tillbaka till spel efter sin sjukdom.

Expressens artikel svarar han såhär på frågan om när han kan tänkas vara tillbaka på isen igen:

”Det är väldigt oklart. Det kan ta en månad, det kan ta flera år. Jag har ingen aning, utan tar det som det kommer.”

Illavarslande.

Får hoppas på positiva besked nu snart för Simon. Dels för honom själv, men också för svensk hockey i stort då Simon absolut i framtiden skulle kunna bli landslagsman och så vidare. Stabila tvåvägsbackar växer inte på trän.

Krya på dig Simon.

Exit mobile version