Site icon hockeystaden.se

Nässjö+ målvakter= sant

Idag förlängde den forne HV-målvakten, Jonas Gunnarsson, sitt kontrakt med Malmö. Förlängningen innebär att han tillhör det nygamla SHL-laget, men lånas ut till den allsvenska nykomlingen IK Pantern.

Perfekt lösning för Jonas som slipper flytta till en annan stad med allt vad det innebär. Perfekt lösning för Malmö som känner Jonas och vet vad han går för. Slutligen också en perfekt lösning för IK Pantern som får en målvakt som gjorde stora framsteg förra säsongen och visade att han håller hög allsvensk klass. Pantern kan behöva det, nykomlingar som man är. Nykomlingar som jag tror kan överaska, och den tron har inte blivit svagare efter att Gunnarsson nu är helt klar för lån till klubben.

Men nu till ämnet.

Tillkännagivandet av var Jonas Gunnarsson ska spendera säsongen 2015/2016 fick mig att tänka på hur otroligt många kompetenta målvakter det finns som någon gång representerat Nässjö HC. Gunnarsson, med Eksjö HC som moderklubb, har ju representerat NHC några säsonger innan han kom till HV71 2009. Sista säsongen, 2008/2009, var han med A-laget under 22 matcher i serien. Som sextonåring, i division två visst, men ändå imponerande vid en sådan ringa ålder.

Andra målvakter, med annan moderklubb, som jag på rak arm kan komma på som någon gång representerat Nässjö HC är:

Viktor Kokman

Mannen som vägrar släppa in mål i SHL representerade Nässjö HC på juniornivå under 2009/2010. Han gjorde det så bra så HV71 fick upp ögonen för honom och värvade över den långe Östgöten.

Efter att ha haft en splittrad säsong föregående år, han varvade spel i HC Dalen med att agera back-up i HV71, tror jag det gör Viktor gott att ta ett rejält avstamp på sin karriär i Borlänge HF, som återfinns i Hockeyettan västra.

Oscar Malm

21-åringen, med Skillingaryd som moderklubb, representerade Nässjö säsongen 2012/2013 där han varvade spel klubbens A-lag med spel i J20. HV71 fick upp ögonen för Oscar och han gjorde sitt sista juniorår i klubben, ett år som slutade med JSM-guld.

Efter en stark säsong i Hockeyettan med Olofström (som åkte ur serien, men Oscar storspelade mellan stolparna) väntar nu en rejält tuff utmaning för Oscar då han ska försöka ta en plats i tippade topplaget Kallinge/Ronnebys mål.

Om vi då tittar på dom målvakter med Nässjö HC som moderklubb som spelat på nivå Hockeyettan och högre, hittar vi två stycken:

Adam Bengtsson

Kom från Nässjö till Tranås AIF säsongen 2013/2014. Efter en lite trög start stod han samtliga matcher för TAIF efter jul den säsongen. Då Tranås säsong var över lånades han ut till HC Dalen och var en starkt bidragande orsak till att dom tog klivet upp i Hockeyettan.

Förra säsongen blev ett litet genombrott för Bengtsson som i vissa matcher nästan ensam höll HC Dalens hopp om poäng vid liv.

Får han det definitiva genombrottet i år? Jag tror det.

Dennis Karlsson

28-åringen har allsvenska matcher med Borås och Karlskrona i bagaget. I Hockeyettasammanhang har han representerat Ulricehamn, Olofström, Tranås och Mörrum med många matcher och helt OK siffror.

Nästa säsong återfinns Karlsson i division två och Olofström.

Fem stycken målvakter som ligger rätt nära varandra i ålder som spelat i SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan som kommer från/någon gång representerat Nässjö HC. Det känns som ett helt OK facit för en liten förening, vars A-lag håller till i division två. Eller överdriver jag min fascination över detta?

Well, det var allt för idag.

På återseende.

Exit mobile version