Site icon hockeystaden.se

Teemu Laine, Pär Mårts och Jesper Fast

Det har varit mycket spekulationer senaste veckan om vem som ska ta över som huvudtränare i HV71.

Pär Mårts-ryktet tog ju rejäl fart i fredagskväll, då även hockeystaden.se spekulerade i om det ändå inte kunde vara Mårts som Johan & Johan har på kroken.

Ryktet om Mårts dansade ett veckoslut innan HV71 gick ut och förnekade att han skulle vara aktuell. Sedan var det Leif Strömbergs tur, och efter Strömbergryktet (där han själv vidimerat att diskussioner förts, medan HV har dementerat att Strömberg skulle vara aktuell) har det nämnts namn som Patrik Ross och Roger ”Ragge” Johansson nu under veckan.

Jag både hoppas och tror att Pär Mårts inte är avskriven från varken honom själv eller HV. Ni som läste vad jag skrev i fredags kunde bland annat läsa följande:

” därför misstänker jag att man har ett namn ”klart”, men att förhandlingarna med nuvarande arbetsgivare går lite trögare än väntat.”, angående att det drar ut på tiden och då högst troligt handlar om en redan kontrakterad tränare i en annan klubb/landslag.

Och

” Blir det Pelle Mårts som tar över som huvudtränare tror jag det kan bli riktigt, riktigt bra i HV71 igen. Klubben behöver lugn och ro efter en turbulent tid. Något Pär Mårts kan inbringa i föreningen.”

Jag tror fortfarande att det kan bli Mårts.

***

Idag förlängde Teemu Laine sitt kontrakt med HV71 med två år.

Kul tycker jag. Laine hade väl kanske inte sin bästa säsong i karriären senast, men vi alla vet ju vad han gjorde i HV71 innan han drog på sitt KHL-äventyr. Jag tror han kan växla upp till nästkommande säsong, inför 2014/2015 kom han sent in i truppen, siktet var inställt på spel i KHL med Ukrainska Donbass Donetsk. På grund av krisen i Ukraina fick laget dra sig ur ligan och spelarna fick söka sig till andra klubbar.

Sånt där spelar in.

Det här med att Laine kritar på nytt, dessutom två år, kan det ha någonting med att göra att en ny tränare är i stort sett klar? En tränare som har så gott renommé så att en spelare av Laines kaliber förlänger? Det kanske t.o.m är så att bläcket har torkat på kontraktet, men att HV inte kan gå ut med det än då nye tränarens förre arbetsgivare ska presentera något nytt namn först. *host*, Mårts, *host* 😉

Som sagt, jag tror fortfarande att det kan bli Mårts.

***

Igår offentliggjordes det att Nässjösonen, Jesper Fast, kritat på ett tvåårigt avtal med New York Rangers. Detta innebär att Jesper får chansen att bygga vidare på sin fina säsong han hade nu senast och att han kanske på allvar kan etablera sig i NHL och klassiska Rangers.

Enormt kul, inte bara för Jesper, utan också för ishockeyn i länet och framförallt i Nässjö. Nu har Jesper visat att det går.

Detta är ett ämne jag ämnar återkomma till, vad det betyder för bygden att Jesper Fast är på väg att etablera sig på allvar i världens bästa liga.

Men det tar vi någon annan gång.

Ha d gott så länge.

Exit mobile version