Site icon hockeystaden.se

Topp fem för oss hockeynördar.

När dessa rader skrivs är det ryggläge i soffan som gäller för mig. Nyss hemkommen efter långpromenad med min tvåårige son (han gick mesta delen själv, så hans bedrift är större än min) är det nu softande som gäller för att orka med kvällens bravader, som består av grill, dryck och trevligt sällskap.
Ett utmärkt sätt för att softa och slappna av är att surfa runt på diverse hockeysajter och hålla sig uppdaterad om läget. Här nedan listar jag topp fem av alla sajter som JAG tycker man ska besöka frekvent.
1. hockeysverige.se
Ett måste att ha som favorit/bokmärke i sin webbläsare. Sveriges, utan någon som helst tvekan, största nyhetssajt för hockey. Här får du allt för att stilla hungern av läsbegär; Robert Petterssons vassa blogginlägg, Mikael Mjörnbergs bloggande om Hockeyettan, Ronnie Rönnqvists djupgående intervjuer, och självklart alla nyheter om hockey som serveras. Detta och mycket mer. Sidan har helt enkelt allt, för alla tycken och smaker. 
2. mrmadhawk.se
En sajt som byggts upp från grunden av Mr. Madhawk himself, Johan Svensson. Johan är Sverigeledande på att avslöja rykten om övergångar, rykten som väldigt ofta visar sig stämma. Sidans fokus är på Malmö Redhawks, men även IK Pantern får en hel del uppmärksamhet. Johan blandar avslöjanden med en hel del tyckande och mrmadhawk.se är en stor inspirationskälla för denna blogg.
3. eliteprospects.com
En statistikdatabas där över 350 000 ishockeyspelare finns listade. Stort fokus på övergångar och rykten, men är även en perfekt sajt att surfa in på för att kolla vad “min klubbs senaste nyförvärv” gjort tidigare i sin karriär. Ska man skriva något negativt om sajten så är det väl att den inte är komplett, det saknas statistik och säsonger för vissa spelare, och ibland är det fel säsong som visar en viss poängskörd. Men, hej! Sidan sköts ideellt av ett stort antal eldsjälar som lägger ner stor kraft och energi på att servera oss statistiknördar ett riktigt smörgåsbord. Så det går inte att klaga. Finns ingen bättre statistikdatabas i världen för hockey, skulle jag vilja påstå.
4. hv71.se
Sveriges bästa hemsida för en enskild klubb! Visst, nu är jag HV-fan sen barnsben, men jag tror många “icke troende” håller med mig. Lokomotivet för sidan är självklart HVTV, där Johan Freijd gör ett enastående arbete för att få oss fans att lära känna klubben och spelarna bättre. Lägg därtill HVTV all access och HV-podden, så har hv71.se allt man kan önska sig av en klubblagsida.
5. hockeyettan.se
Här är jag väldigt mycket part i målet, då jag skriver för Dalen. Självklart är jag inne på hockeyettan.se i stort sett varje dag för att få dom senaste nyheterna om ligan. Det man imponeras av är vilket stort arbete som läggs på att leverera nyheter och reportage till läsarna. Ofta är innehållet väldigt bra, läsvärt och intressant. För det mesta är det Mikael Mjörnberg som serverar läsarna de välskrivna artiklarna.
Bubblare:
oneonone är en kandidat som går in mer på djupet a’la fotbollsmagasinet Offside, än att leverera snabba och nyheter. En hockeysajt på stark frammarsch.
Finns en uppsjö av hockeysajter som är på väg uppåt. Vi får återkomma i ärendet.

Exit mobile version