Site icon hockeystaden.se

HV nästa för Almqvist, Mårts och Popovic?

Idag blev backen Adam Almqvist utköpt av sitt KHL-lag Severstal Cherepovets, där han förra säsongen gjorde fyra assists på 21 matcher innan han skadade knät och var borta resten av säsongen. Genast tog ryktetom att han skulle hamna i HV71 fart.

Adam, som slog igenom i sin moderklubb med dunder och bra säsongen 2009-2010, lämnade HV71 2012 för att söka lyckan i NHL och Detroit Red Wings.

Två säsonger blev det på andra sidan Atlanten för Almqvist som på denna tid lyckades skrapa ihop fullt godkända 84 poäng på 144 matcher i AHL:s grundserie. Farmarligan alltså, där han vann mästerskapet med sitt Grand Rapids Griffins 2013. I det slutspelet vann han förövrigt målligan för backar.

I NHL blev det blott två matcher för Adam. Men han hann med och göra mål i alla fall.

Och det är väl det där med mål och poäng som gör att man vill se Adam i HV71 igen. Han skulle vara som klippt och skuren för att styra upp HV:s PP från blålinjen, puckskicklig som han är. Puckskickligheten kommer även väl till pass i defensiven då det handlar om att snabbt få pucken från egen zon upp till anfall.

Hur Adam har rehabiliterat sig från sin svåra knäskada vet jag ej. Men jag hoppas firma Hult & Davidsson försöker få hem Adam igen då han skulle vara en utmärkt värvning för att spetsa till truppen.

***

Enligt ett väääldigt löst Twitterrykte skulle Per Mårts varit synlig utanför Kinnarps Arena idag.

Nu behöver det ju självklart inte ha varit Pär Mårts som skådades. Men jag tar med det bara för att göra en snygg inledning på några tankar jag själv har haft på senare tid.

Nämligen att Hult & Davidsson jobbar på en tränare som i dagsläget är under kontrakt. Tränarjakten har tagit tid, lång tid, mycket lång tid, därför misstänker jag att man har ett namn ”klart”, men att förhandlingarna med nuvarande arbetsgivare går lite trögare än väntat.

Pär Mårts står under kontrakt en säsong till som förbundskapten för Tre Kronor. Men, enligt TT:s artikel publicerad i Svenska Dagbladet från januarí i år, verkar han stänga dörren för en fortsättning över World Cup 2016. Det innebär att det enda stora mästerskapet som finns kvar för Mårts att basa över landslaget är VM i Moskva och St. Petersburg nästa år. Som arbetsgivare skulle jag nog tycka att det vore klokt att redan nu leta efter en ersättare som kan ta över redan till 2015/2016.

Kan det vara jakten på Mårts ersättare som drar ut på tiden?

Enligt andra rykten på sociala medier av såna som tror sig veta saker, så ska det vara ”bra” och ”stora” namn på väg in i HV:s tränarstab, namn som får folk att känna sig lugna och fyllda av framtidstro. Även detta spär på min känsla av att det skulle kunna vara Mårts som tar över, i sällskap med Peter Popovic kanske? Dom verkar jobba bra ihop.

Helst av allt skulle jag vilja att Fredrik Olausson och Stillman stannade, hur det blir med den saken verkar stå skrivet i stjärnorna. Stillman och Mårts bildade ju faktiskt tränarpar åren 2003-2005 då HV vann SM-guld första säsongen. Olausson verkar ha koll på grejerna och är omtyckt av spelarna.

Men Peter Popovic vore absolut inte fy skam att få in i tränarteamet om nu Fredrik & Fredrik lämnar.

Blir det Pelle Mårts som tar över som huvudtränare tror jag det kan bli riktigt, riktigt bra i HV71 igen. Klubben behöver lugn och ro efter en turbulent tid. Något Pär Mårts kan inbringa i föreningen.

Exit mobile version