Site icon hockeystaden.se

Vart spelar #22 nästa säsong?

Till att börja med vill jag tacka för all positiv respons jag har fått sen igår kväll när jag gick “public” med denna blogg. Värmer.

***

För en tid sedan aviserade en av HV71:s största genom alla tider att han lämnar sin moderförening efter lång och trogen tjänst. Över 600 SHL-matcher blev det för David i HV-tröjan. Lägg därtill 140 slutspelsmatcher och okänt antal träningsmatcher/ European Trophy med mera, landar nog siffran på 800 kamper.

Vart tar då David Petraseks karriär vägen? Enligt vad som stod i media när han gav sitt besked ska han ju fortsätta sitt ishockeyspelande.

Jag har ägnat lite tankar åt detta och fastnat för två scenario.

1. SHL-lagens lineup på backsidan är full på de allra flesta håll. Svårt att tro att man lägger pengar på att värva in en spelare som fyller 40 under nästa säsong innan SHL-säsongen drar igång. Men.. börjar det knackigt för nykomlingarna, tänker främst Rögle och Karlskrona, då skulle David vara perfekt att stoppa in i laguppställningen med all den rutin han besitter. Det dräller nämligen inte av rutin i dessa bägge klubbars backbestånd, och rutin är viktigt att ha med i unga och orutinerade trupper.

2. IK Pantern i Hockeyallsvenskan. Malmölaget gjorde en bedrift lika stor som Karlskronas avancemang upp till SHL under förra säsongen när man tog sig upp till Hockeyallsvenskan. Man gjorde det med ett lag där devisen, “laget före jaget”, verkligen bar frukt. Inför debuten i HA har Pantern värvat väldigt bra tycker jag, verkar vara killar som lätt smälter in i “tänket” Stephan “Lillis” Lundh har för och i sitt lag. Vi kan nog inte snacka topplaceringar, men jag tror det finns goda möjligheter att undvika kval för Malmös andralag.

Och det är just det med “Malmös andralag” som gör tanken på David Petrasek i IK Panterns trupp så fantastisk. Samarbetet mellan Malmö Redhawks i SHL och Pantern i HA är mycket gott. Redan under förra säsongen när klubbarna spelade ett snäpp ner i hierarkin lånades det spelare mellan klubbarna. Mr. Madhawk, Johan Svensson, skrev idag detta inlägg på sin blogg där det förkunnades att Pantern fått nobben av backen Alexander Deilert. Deilert hade varit en klassförstärkning för Pantern, men hans avsikt är att spela på högre nivå, något som inte hade varit alltför otroligt att han kunnat få göra i Malmö kommande säsong, då Pantern säkert inte satt käppar i hjulet för en sådan lösning om Redhawks kommit och bett om att få låna in en back.

David Petrasek har spelat fem säsonger i Malmö Redhawks, han kan staden och vad jag har förstått så trivdes han ypperligt under sin tid där.

Nu när Deilert valde att nobba IKP så tycker jag det vore en väldigt god idé att försöka locka dit Petrasek med löfte från Redhawks att David står långt fram i kön om de skulle behöva förstärka sin backsida, vid eventuella skador eller andra avbräck.

Pantern, som i dagsläget bara har fem backar under kontrakt, skulle må bra av att få in en sådan rutinerad pjäs i sin defensiv som David Petrasek är.

Just my 50 cents. Känslan jag har är att David stannar inom Sveriges gränser och då känns Karlskrona, Rögle eller IK Pantern/Malmö Redhawks som väldigt bra alternativ.

***

Noterar även att regerande Stanley Cup- mästarna, Chicago Black Hawks, bjudit in HV:s stridsvagn, Nässjösonen Anton Bengtsson, till ett träningsläger för “prospects” här nu i sommar. Enormt kul för Anton att få denna möjligheten, och väl värd chansen är han också.

Exit mobile version