Site icon hockeystaden.se

Välkomna till hockeystaden.se

Jag var sju år, jag och min mamma stod i kassakön på B&W, stormarknaden ni vet. Precis framme vid kassan stod ett ställ med vinylskivor och på konvolutens omslag visades HV71:s A-trupp anno 85/86. Artisten shakin Fredrik,  hade sjungit in en kampsång för HV71 inför elitseriecomebacken som kort och gott hette HååVee.

Anledningen till att jag tjatade på min mamma att köpa skivan var inte för att jag var speciellt hockeyintresserad, nej, som sjuåring hatade jag allt vad sport var. Jag gillade att utöva sport, åka skridskor och spela fotboll var saker som jag gillade, men att titta på sport? Nää, alldeles för långtråkigt tyckte jag, jag gillade bilar mest och kunde allt om dom, men titta på sport var inget som låg på min “att göra- lista”.

Anledningen var att jag tyckte att HV71:s matchdress påminde så mycket om omslagspapperet till tuggummit sorbits. Vet inte om ni minns det, men det var ljusblått och vitt, precis som HV:s matchställ var på den tiden.

Skivan inhandlades och spelades om och om igen på skivspelaren hemma. För en sjuåring var det en trallvänlig melodi, minst sagt.

***

Det som skrivs ovan är att betrakta som mitt första riktiga hockeyminne. En händelse som kom att följas av fler. Men dom väntar vi med. Det finns tid att berätta dessa vid senare tillfälle.

***

Välkomna till hockeystaden.se.

Anledningen till denna hockeybloggs födelse var att jag våren 2015 blev antagen till journalistlinjen på Södra Vätterbygdens Folkhögskola. Det var faktiskt inte meningen att det skulle bli journaliststudier för mig, jag var redan antagen till Tekniskt Basår på Tekniska Högskolan i Jönköping. Men eftersom jag, där och då, inte hade möjlighet att börja mina studier fick jag anstånd ett år. På ett år hinner det hända mycket, väldigt mycket.

I september 2014 började jag skriva för HC Dalen på deras hemsida. En gammal dröm om att få verka inom hockeyvärlden hade blivit sann.

Ryggdunkarna och berömmet som följde med skriveriet för Dalen gjorde att jag började tro på att jag kanske, kanske skulle kunna skapa mig en karriär inom sportjournalistiken.

Jag sökte in till journalistlinjen på SVF, kom in, och här vi nu.

Denna hockeyblogg är, i första hand, mitt skolprojekt. En blogg för att skapa mig ett namn då konkurrensen inom journalistikbranschen är brutal.

Men du skriver ju för Dalen, behöver du verkligen en blogg då?

Berättigad fråga.

När jag skriver för Dalen, skriver jag för Dalen. Punkt. Mina egna åsikter och tankar passar sig inte där. Mitt egna beslut.

Jag vill uppmärksamma all hockey i Jönköping. HV71, HV71 dam, HV71 J20 och neråt i åldrarna. HC Dalens A-lag, J20, J18 och neråt. Jönköping Vikings och inte minst Black Wings spännande satsning i den Östergötska hockeyfyran.

Jag vill helt enkelt uppmärksamma hockeyn i Jönköping.

***

Jag kan inte lova att jag kommer uppdatera denna blogg varje dag, inte ens varje vecka.

Min prio de kommande två åren kommer att vara:

*Familj och vänner

*Skola

*HC Dalen

*hockeystaden.se

Ungefär så.

Men det jag kan lova är att när det väl uppdateras här på hockeystaden.se, då är det läsvärt.

Så häng med…

Exit mobile version