Site icon hockeystaden.se

Vad händer i HV?

Sveriges Tre Kronor åker ut i kvartsfinal i årets hockey-VM. Faktiskt bara andra gången sen år 2000 man åker ut så tidigt. Senaste gången var 2012 i Finland, då man åkte mot Tjeckien i kvarten.

Men nu var det inte det, detta historiska första blogginlägg på hockeystaden.se, detta skulle handla om.

Vad är det som händer i HV71 egentligen? Media skriver spaltmeter om att det är kris i klubben, spelare uttalar sig anonymt om att ”allt är Andreas Johanssons fel”, David Petrasek tar sportcheferna i försvar via inlägg på facebook, vilket ordförande Hans-Göran Frick uttalar sig kritiskt mot i lokalmedia. Johan Hult kan inte svara på frågan om han kommer att fortsätta som sportchef och styrelsen satt i krismöte igår kväll.

Många frågor. Har jag några svar? Nej. Jag är inte tillräckligt insatt, och har inga ”källor” att falla tillbaka på vad gäller krisen i HV. Men, uppenbart är att något har hänt som föranlett allt detta, ”ingen rök utan eld” är ett uttryck som jag tror stenhårt på. Säger en person att ”det är kris i HV”, tror jag inte på det. Säger två personer att ”det är kris i HV”, tror jag inte heller på det. Men som det är nu, med alla skriverier och inlägg på diverse sociala medier, så tror jag på det. Något är uppenbarligen fel i HV, och HV-hjärtat blöder och hoppas på att allt detta ordnar upp sig inom en väldigt snar framtid. Säsongen 2015/2016 är redan igång med sommarträning, med mera, med mera. Ska det bli en framgångsrik säsong så behövs det att det läggs fokus på träning, värvningar av spetsspelare och roller i laget. Inte energi på tjafs.

Lös detta nu.

***

Över till något mycket roligare.

Lite i skymundan håller HC Dalen på att bygga ihop ett bra gäng till nästa säsong. Eftersom jag fungerar som skribent för föreningen, har jag förmånen att intervjua nyförvärven till nästa säsong. Idag har jag pratat med två av dessa förvärv, Kristoffer Pihlqvist och Anton Sjöstrand. Detta kommer komma upp på Dalens hemsida under helgen.

Några saker som slog mig:

Krisoffer Pihlqvist kommer bli väldigt nyttig för Dalen. Bra tänk och en härlig inställning hos honom.

Anton Sjöstrand kommer också han bli oerhört viktig för Dalen. En kille som vill framåt i karriären.

Johan ”Skägget” Nilsson jublar högt över värvningen av Sjöstrand. Dels för spelaren i sig, och dels för att ”Skägget” nu får en lagkamrat som talar samma språk som honom själv, nämligen skånska. Såhär skriver Johan i ett SMS till hockeystaden.se:

”Det är skoj att han kommer in i vår trupp. Jag har snackat med några som spelade med honom i Helsingborg förra säsongen, och jag tror han kan bidra med mycket. Vi härstammar ju från Snapphanarna, de danskar som inte ville vara svenskar när Skåne tillslut blev svenskt i det Skånska kriget. Historierna säger ju att Snapphanar går framåt när det gäller, och inte bakåt när det smäller. Så jag och Anton står naturligtvis sida vid sida”

Härligt med dessa Skåningar.

Exit mobile version